Imatge d'un local d'oci nocturn de Tarragona

L'Ajuntament de Tarragona presenta ajudes per a l'oci nocturn afectat pel tancament

Les subvencions tenen un pressupost total de 60.000 euros i es podran començar sol·licitar a partir de la setmana que ve

Aquest mateix dijous, el sector de l'oci nocturn ha rebut un cop més una mala notícia, aquesta vegada el rebuig del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de les mesures cautelars plantejades per la patronal Fecasarm per reobrir les discoteques i bars musicals. N'hi ha que, davant la urgència de la situació que pateixen, han pres mesures particulars, com els sis empresaris que acampen a la plaça Sant Jaume de Barcelona. D'altres, però, com l'Ajuntament de Tarragona, han ofert subvencions als locals.
 

Aquesta ha estat la notícia que el consistori ha fet saber aquest matí. Està enllestida una nova  línia d’ajuts pressupostada amb 60.000 euros que es destinarà a aquelles activitats d’oci nocturn que s’han vist afectades pels tancaments decretats per fer front a la pandèmia del coronavirus. Discoteques, sales de ball, sales de festa amb espectacles o bars musicals podran optar a una ajuda de fins a 7.500 euros.

Les condicions i les peticions per sol·licitar les ajudes de fins a 7.500 euros

Per tal d’optar a la subvenció, les empreses hauran de presentar una declaració responsable per ratificar que la seva activitat s’ha vist afectada per les mesures imposades a conseqüència de les Resolucions de Salut SLT/1840/2020 i les posteriors ordres de pròrroga i ampliació. A més, les empreses hauran de demostrar que estan incloses a l’epígraf IAE 969.1 o que acrediten amb la corresponent llicència municipal que el seu horari d’obertura és vespertí-nocturn.

Els negocis també s’hauran de comprometre a no donar de baixa l’activitat, com a mínim fins a 31 de desembre de 2022, i a destinar la subvenció a la finalitat prevista. A més de la declaració responsable, els interessats hauran de presentar la documentació  necessària i omplir la sol·licitud a través seu electrònica municipal. Està previst que es puguin començar a sol·licitar la propera setmana fins al 15 d’octubre.  

Un procés el més àgil possible i amb «quantitats importants»

El conseller de Serveis Centrals de l'Ajuntament, Jordi Fortuny ha subratllat que la nova línia de subvencions «va directa a aquelles empreses que es veuen especialment afectades per les mesures de contenció de la pandèmia». A més, ha assenyalat el regidor, «hem buscat agilitzar al màxim el procés de sol·licitud i oferir unes quantitats importants, per aconseguir unes ajudes molt atractives».