El nou pàrquing dissuasiu de Tarragona, a la carretera de València, tindrà 220 places.

Tarragona estrenarà un nou aparcament dissuasiu a finals de març

Està ubicat a la vora del Parc Central, on abans es trobava la carretera de València | Comptarà amb 220 places i costarà 1 euro al dia

Tarragona  estrenarà 220 noves places d'aparcament a finals del mes vinent. Es tracta del nou aparcament dissuasiu que tindrà la ciutat. Està ubicat a tocar del Parc Central, a l'antiga carretera de València —N-340— i les tasques d'asfaltat i arranjament costaran a l'Ajuntament de la ciutat 83.447,01 euros. El pàrquing estava projectat feia mesos, però el retard en la cessió de carreteres estatals al consistori per part del Ministeri de Foment ha allargat el procés. Els usuaris podran estacionar per 1 euro al dia de dilluns a divendres. Tindrà 12 torres de llum i connexions amb els busos de l'EMT. 

El nou pàrquing dissuasiu de Tarragona, a l'antiga N-340

El nou aparcament dissuasiu de Tarragona, que serà de zona taronja i costarà 1 euro al dia de dilluns a divendres,  estarà ubicat a l'antiga N-340. Els terrenys on s'està construint el pàrquing eren de titularitat estatal fins aquest mes de gener, quan es va traspassar a l'Ajuntament de Tarragona. «Descongestionar el centre és una prioritat. Teníem al cap substituir les places d'aparcament que es van perdre a la Tabacalera i, amb aquest nou pàrquing, ho hem aconseguit», ha expressat el regidor de Mobilitat i president d'Aparcaments Municipals, Josep Acero (PP). 

Aquest dimecres, 20 de febrer, els operaris ja estaven treballant per arranjar l'espai. S'asfaltarà, es pintaran les línies de les places i s'habilitaran dos accessos, un des de l'avinguda Roma i l'altre des del camí vell de Constantí. Les 220 places que tindrà serviran per evitar l'entrada de vehicles al centre de la ciutat i, també, perquè treballadors del voltant puguin estacionar per només 1 euro cada dia. El cost total del pàrquing, que paga l'Ajuntament perquè en serà el propietari, és de 83.447,01 euros.

D'altra banda, amb l'objectiu que els usuaris puguin arribar al centre de la ciutat amb facilitat,  l'Empresa Municipal de Transports establirà dues noves parades  —una per sentit—  a l'entrada de l'aparcament. Encarà està per determinar quines línies s'hi aturaran, però previsiblement seran algunes de les que donen servei a Ponent —línia 6, 3 o 54—. Això provocarà la creació d'un pas de vianants i un semàfor. El pàrquing tindrà 12 torres de llum per evitar l'inseguretat i els robatoris a vehicles, problemàtica que ja s'ha viscut en aparcaments com el del Cementiri. 

Josep Acero i José Luis Martín (PP Tarragona) durant la presentació del nou aparcament dissuasiu de Tarragona.
Josep Acero i José Luis Martín (PP Tarragona) durant la presentació del nou aparcament dissuasiu de Tarragona. | TarragonaDigital

 

Canvis de circulació al voltant del Parc Central i nou aparcament

Depsrés de la presentació dels treballs del nou aparcament dissuasiu, el regidor Josep Acero ha volgut aprofitar per informar dels  canvis de circulació al voltant del Parc Central. Des de fa alguns dies, els vehicles que accedeixen a la ciutat per l'avinguda Roma es troben amb dos carrils d'entrada en direcció al centre comercial. «Això ha permès que els autobusos de l'EMT puguin entrar pel vial de servei sense topar-se amb els embussos que es creen al davant del Parc Central. D'aquesta manera no es retarden les línies», ha explicat Acero.

A més, també s'ha evitat l'estacionament il·legal de cotxes i motos al davant de la façana amb un nou aparcament per a motocicletes. Per últim, i també amb l'objectiu d'evitar embussos, s'ha habilitat un semàfor al passeig de la Independència, des d'on se surt amb dos carrils cap a l'avinguda Roma. «D'aquesta manera, s'elimina parcialment la circulació al voltant del centre comercial», ha afirmat Acero.

Quan s'enllesteixin les obres del nou aparcament, l'empresa d'Aparcaments Municipals treballarà per començar les obres del nou dissuasiu del Cementiri. Està previst que tingui 500 places i el seu projecte d'execució ja està redactat. A hores d'ara, Tarragona compta amb 1.200 places d'estacionament dissuasiu —amb la tarifa d'1 euro al dia—.