Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

L'Ajuntament de Tarragona aprova retirar els 119 contenidors soterrats de la ciutat

El plenari extraordinari del consistori tarragoní també ha aprovat la denegació de la nova mesquita prevista a Sant Pere i Sant Pau

El plenari extraordinari s'ha dut a terme aquest dilluns 28 de gener
El plenari extraordinari s'ha dut a terme aquest dilluns 28 de gener | Cedida

 

Plenari extraordinari de l'Ajuntament de Tarragona aquest dilluns 28 de gener sense mocions i, per tant, breu i ràpid. En una hora i quart, els consellers de la ciutat de Tarragona han aprovat, entre altres, temes com la prohibició de noves discoteques a la Part Alta  o la denegació del permís de construcció d'una nova mesquita al barri tarragoní de Sant Pere i Sant Pau. 

[predef]tarragona-digital-app-180[/predef]

La novetat d'aquesta sessió plenària ha sigut l'aprovació de la substitució de les 119 illes de contenidors soterrats que hi ha arreu Tarragona per elements de superfície. Hi han votat a favor PSC, PP, C's, Units per avançar i la consellera no adscrita, Beatriz Pérez. ERC i PDeCAT han apostat per l'abstenció mentre que la CUP i ICV s'han posicionat en contra. 

La substitució d'aquests contenidors soterrats seria la resposta a  la problemàtica de salubritat i higiene que generen i que es va veure més present durant els mesos d'estiu a l'Arrabassada, entre altres indrets de la ciutat.

Així mateix aquesta substitució, que estava emmarcada dins l'aprovació de la modificació de la concessió administrativa de la prestació dels serveis de recollida i transport de residus urbans, el contracte de la neteja, i que va començar al barri de La Floresta el passat mes d'octubre, ha aixecat un cert debat polític. 

Mentre que el batlle de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, ha manifestat que aquest «expedient és impecable»,  Dídac Nadal, portaveu del grup municipal del PDeCAT, ha assegurat que «aquesta modificació del contracte és un pedaç» i en la mateixa línia s'ha posicionat Arga Sentís, l'ecosocialista, qui ha qualificat la modificació de «nyap».

Des de la CUP, Laia Estrada ha exigit «fiscalitzar el contracte de la brossa» i Rubén Viñuales, el líder tarragoní de Ciutadans, ha demanat que «no sospitem dels treballadors, que fan el que els hi manen amb els mitjans que tenen i van on els diuen».

Així mateix,  el plenari també ha ratificat la cessió de la titularitat a favor de l'Ajuntament dels trams urbans de carreteres  del Ministerio de Fomento. 

«No hi veiem fantasmes»

El darrer punt de l'ordre del dia també ha aixecat una certa polseguera política. La denegació del permís de construcció d'una nova mesquita a Sant Pere i Sant Pau ha derivat en un breu debat sobre els debats fonamentals. El conseller d'Urbanisme, el socialista  Josep Maria Milà, ha assegurat que es tracta «d'una decisió tècnica, no hi veiem fantasmes».

Laia Estrada, portaveu anticapitalista, ha reclamat a l'equip de govern municipal que es posin «del cantó de la llibertat de culte» i Dídac Nadal, líder del PDeCAT, ha barrejat el tema religiós amb el tema independentista explicant que «està molt bé defensar aquest dret fonamental però tant de bo es defensessin tots els drets fonamentals d'aquesta manera».

Per últim, Ballesteros ha assegurat que «creiem en la llibertat de culte, a Tarragona no hi ha problemes de convivència.  Rebutjo qualsevol expressió d'odi cap a qualsevol creença, inclosa la catòlica».