Marató TV3 Tarragona

El Tinglado 1 de Tarragona serà un any més centre de recepció de trucades durant La Marató de TV3

La jornada solidària recaptarà fons diumenge per a la investigació de les malalties minoritàries

Cada cop queden menys detalls per polir de cara a la nova edició de La Marató de TV3, que tindrà lloc aquest diumenge 15 de desembre arreu de la geografia catalana. En el que es preveu com un nou èxit de la solidaritat per una bona causa, la demarcació de Tarragona tornarà a ser ben present amb els suports de sempre i algun protagonisme afegit, novedós, com el plató itinerant al Teatre Fortuny de Reus.

Un d'aquests imprescindibles és el Tinglado 1 del Port de Tarragona, que presideix la capçalera del Moll de Costa,  i que un any més —i ja en van 28— serà una de les grans seus telefòniques per rebre i gestionar els milers de trucades que s'espera que s'acumulin durant tot el dia. De fet, l'activitat a Tarragona se centrarà en 75 línies d'atenció telefònica a càrrec de voluntaris i voluntàries que, per torns, atendran constantment les trucades entre les 19.00 i les 24.00 hores.

La Marató de TV3 donarà visibilitat a les malalties minoritàries aquest diumenge

Abans, però, el mateix Moll de Costa serà protagonista també de la VIII Cursa i Caminada Solidària per a la Marató a la ciutat, amb sortida i arribada al Port de Tarragona i un recorregut previst de 6,5 quilòmetres. I el Teatret del Serrallo acollirà un espectacle solidari a migdia.

L'edició 2019 de la Marató va dedicada a les malalties minoritàries, molt poc freqüents i que afecten un màxim de 5 persones per cada 10.000 habitants. En la suma de la infinitat d'aquestes patologies, però, es calcula que arreu de Catalunya més de 300.000 persones pateixen alguna d'aquestes malalties, la majoria de les quals acostumen a ser genètiques, hereditàries, cròniques, progressives i discapacitants. Els beneficis es destinaran a la recerca i el telèfon solidari serà el 900 21 50 50.

També et pot interessar