Primer pla de Kiko Hernández amb els ulls plorosos

La crua realitat sobre la salut de Kiko Hernández: «Quasi no pot moure'ls»

Kiko Hernández intenta recuperar-se de la mort de tres persones molt properes

Kiko Hernández  es va voler prendre un temps per a respirar després de tants mesos arrossegant problemes. La salut física i mental li demanaven a crits un descans, per la qual cosa es va apartar de la televisió durant unes setmanes. Fa uns dies va reaparèixer a 'Sálvame' amb les piles carregades. Tanmateix, a la seva ment encara té molt presents tres persones que van morir l'últim any: una tieta i les seves amigues Mila Ximénez i Begoña Sierra, propietària del bingo Las Vegas.

Kiko mantenia una estreta relació amb totes tres. Se'l va poder veure destrossat en més d'una ocasió a conseqüència d'aquestes pèrdues, i tot i que apareixia a la televisió intentant girar full, en realitat no aconseguia superar aquests petits sots. Finalment es va decantar per desaparèixer, per mantenir-se allunyat de tot durant un temps i, fins i tot, per tancar el compte d'Instagram per aconseguir una desconnexió completa.

A això, cal afegir-hi tot l'estrès que omple la seva vida familiar. Està pendent de les seves filles Jimena i Abril, que ja tenen quatre anys. A més, la malaltia que arrossega des de fa anys tampoc li dóna pau, per la qual cosa ell mateix va admetre que estava «desesperat». Pateix artritis psoriàsica, una malaltia degenerativa que ataca les articulacions i provoca dolor i manca de mobilitat.

Kiko Hernández en el seu retorn a 'Sálvame'
Kiko Hernández en el seu retorn a 'Sálvame' | Mediaset

Aquest problema el pateix des dels 35 anys, i hi ha èpoques en què s'aguditza. Va confessar que alguna vegada li va resultar impossible pujar les escales de casa seva. «Hi havia nits que em quedava al saló perquè era incapaç de pujar quatre pisos», va assegurar, en concret. Davant d'aquesta situació es va veure obligat a mudar-se a una altra casa, un xalet de 700 metres quadrats, piscina coberta i més de 3.000 metres de parcel·la que li hauria costat 2,5 milions d'euros.

El doctor Sánchez Martos, que passa consulta cada setmana a l'espai de Telecinco, va voler abordar la malaltia de Kiko Hernández. Dirigint-se al mateix Kiko, va explicar que «està molt vinculada a estats nerviosos i, possiblement t'haurà afectat més els últims mesos». I sí, precisament l'última ha estat una època molt dura per a ell, en què es va preocupar per Mila, però també per Begoña Sierra.

La tensió acumulada i a les notícies desagradables l'han fet admetre que «fa un any que ja no puc més, se m'ajunta un dol amb l'altre, i arriba un moment que rebentes». L'artritis psoriàsica, per la seva banda, li impedeix moure bé la mà dreta, li provoca punxades i li deixa els dits gairebé immòbils. Aquesta malaltia la pateixen entre un 10 i un 25% dels espanyols.

 

Kiko Hernández, amb problemes en el dia a dia

A Kiko el priva de viure amb normalitat el dia a dia. No permet fer certes activitats. Tampoc no va poder fer la mudança com a ell li hagués agradat, i va haver de confiar les seves pertinences a una empresa especialitzada. De fet, va voler aprofitar l'ocasió per agrair-los la seva ajuda. «M'heu fet la vida molt fàcil, perquè jo era incapaç de carregar absolutament res en aquella època», va afegir.

Mila Ximénez a Sálvame
La mort de Mila Ximénez ha afectat especialment a Kiko | Mediaset

Aquesta companyia de mudances també va ser la responsable d'empaquetar els mobles i pertinences de la seva amiga Mila després de morir. En tornar al programa de Mediaset, Kiko també va voler pronunciar-se sobre un dels temes d'actualitat., la possible ruptura d'Antonio David i Olga Moreno. Va confessar que ell si es creia la separació, i que encara que havia estat desconnectat, ja estava assabentat de la ruptura i la relació amb Marta Riesco.