ÚLTIMA HORA

🚨 Les UCI es desborden a Catalunya tot i la millora d'alguns indicadors sanitàris

URGENT

🚫 El Govern allarga les restriccions contra la pandèmia a Catalunya

Eurovisió retira les puntuacions de Bielorússia i Miki perd sis punts

El jurat professional de Bielorússia ha estat desqualificat per irregularitats

Miki veu com Eurovisió retira encara més punts a Espanya
Miki veu com Eurovisió retira encara més punts a Espanya | CatalunyaDiari.cat

La final d'Eurovisió va ser el passat dissabte, però sembla que les males notícies per Espanya encara no s'han acabat. L'organització del festival ha emès un comunicat on s'explica la desqualificació del jurat professional de Bielorússia, i per tant, l'anul·lació dels vots que va donar. Aquesta decisió provoca que Espanya perdi els sis punts que va rebre del país. D'aquesta manera, Espanya passa de tenir 60 punts, a 54. 

Havien revelat les seves votacions

Segons la Unió Europea de Radiodifusió, el jurat de Bielorússia va ser expulsat abans de la final del dissabte, després que revelés en una entrevista a qui havia votat a la primera semifinal, cosa que està totalment prohibida per les normes del festival. Després de la polèmica, s'ha fet públic que el jurat bielorús no va votar en la final, sinó que els seus punts van ser decidits a través d'un sistema que va decidir l'organització, que es basava en resultats d'altres països amb registres de vots similars.

Per compensar aquestes irregularitats, l'organització va voler aplicar un algoritme basant-se en votacions d'altres països amb registres de vots similars, tot i que no ha volgut donar molts detalls al respecte. El problema és que s'han adonat que tampoc va funcionar correctament. En el comunicat s'afirma que «per respectar tant els artistes com els membres de la UER que han participat, volem corregir els resultats finals d'acord amb les normes». 

«Ara s’han afegit els punts de jurat correctes al marcador i s'han publicat a Eurovision.tv els totals revisats de cada emissora participant i del seu país», expliquen. També han afegit que «L'EBU i els seus socis lamenten profundament que aquest error no s’hagi identificat anteriorment i revisaran els processos i els controls existents per evitar que això torni a succeir».

'La Venda' va ser la 14a cançó més votada des de casa

Tot i aquests canvis, Espanya segueix mantenint la seva posició, la 22 de 26, encara que sí que hi ha països que han viscut canvis en la seva classificació final. Segons el comunicat, «això no té impacte amb el càlcul de punts derivats del televot per part dels 41 països participants i el guanyador i els quatre primers classificats no varien». Miki només va obtenir vots de dos països: Rússia (1 punt) i Bielorússia (6 punts).

Després d'aquestes modificacions, el representant d'Espanya a Eurovisió només es queda amb el punt que Rússia li va donar, a més dels 53 punts obtinguts a partir del televot, que no es veuen afectats. 'La Venda' va ser la 14a cançó més votada pels espectadors, amb puntuacions que van venir de Portugal (12), França (7), Bèlgica (6), Suïssa (5), Israel (5), Xipre (4), Grècia (4), Països Baixos (3), Regne Unit (2), Sèrbia (2), Azerbaidjan (2) i Dinamarca (1).

La classificació definitiva:

 1. Països Baixos (498 punts)

 2. Itàlia (472 punts)

 3. Rússia (370 punts)

 4. Suïssa (364 punts)

 5. Suècia (334 punts)

 6. Noruega (331 punts)

 7. Macedònia del Nord (305 punts)

 8. Azerbaidjan (302 punts)

 9. Austràlia (284 punts)

 10. Islàndia (232 punts)

 11. República Txeca (157 punts)

 12. Dinamarca (120 punts)

 13. Xipre (109 punts)

 14. Malta (107 punts)

 15. Eslovènia (105 punts)

 16. França (105 punts)

 17. Albània (90 punts)

 18. Sèrbia (89 punts)

 19. San Marino (77 punts)

 20. Estònia (76 punts)

 21. Grècia (74 punts)

 22. Espanya (54 punts) 

 23. Israel (35 punts)

 24. Bielorússia (31 punts)

 25. Alemanya (24 punts)

 26. Regne Unit (11 punts)

La classificació del dia de la final:

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari