Foto d'un radar

Els 8 radars que més multen a Catalunya: on són i a quina velocitat

Les vies catalanes compten, actualment, amb 199 radars

La implantació dels nous radars a les vies catalanes de fa uns mesos està donant els seus resultats. De mica en mica, la Direcció General de Trànsit (DGT) va augmentant la recaptació. Aquests nous sistemes controlen la velocitat d'uns 250 punts del país, aproximadament. 

Imatge d'un radar en una carretera.
Catalunya compta amb 199 radars que regulen les infraccions a la carretera. | CEDIDA

Actualment, la velocitat dels usuaris a les vies catalanes està controlada amb 199 radars: 159 fixes i, 40 de tram. Tots ells sota la tutela del Servei Català de Trànsit (SCT), organisme de la Generalitat de Catalunya. Segons ha publicat el mitjà digital Autopista, aquests quasi 200 radars han recaptat una xifra de 120 milions d'euros en multes per excés de velocitat, en els últims dos anys.

Aquestes xifres, però, han patit una lleugera reducció. Mentre que durant l'any 2021 es van recaptar 60.551.000 euros, el 2022 se'n van recaptar 59.441.746. Una diferència exacta d'1.109.254 euros. 

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Els radars de Catalunya que més multen

Dels 199 radars del territori, n'hi ha alguns que passen més desapercebuts i, per tant, multen més i recapten més diners. El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha enumerat els radars que més recapten, en ser preguntat per l'ABC. Els radars que més multen són els següents:

  1. AP-2, a l'Albí (Lleida). És fix i el límit és de 120 km/h
  2. AP-7, a Ulldecona (Tarragona). És un radar de tram i el límit és de 120 km/h
  3. AP-7, a l'Ametlla de Mar (Tarragona).  És de 110 km/h
  4. AP-7, a Amposta (Tarragona). És de tram i el límit és de 120 km/h
  5. C-31, a Calonge (Girona). És fix i el límit és a 100 km/h
  6. C-31, a Platja d'Aro (Girona).  És fix i el límit és a 80 km/h
  7. C-31, en direcció nord a Badalona (Barcelona). És de tram i el límit és de 80 km/h
  8. C-31, en direcció sud a Badalona (Barcelona). És de tram i el límit és de 80 km/h

Noves incorporacions

Els situats a l'AP-7 de la província de Tarragona ja són un clàssic, ja que ja fa uns anys que són els que més recapten. A més, el conseller d'Interior ha avançat que als 199 que formen les vies catalanes se li sumaran 2 més. Aquests, aniran situats en el tram del Túnel de Vallvidrera, a la C-16, a la sortida de Barcelona, i l'altre a la C-17, a Figaró, també a Barcelona

Encara no se sap quan es faran efectives aquestes dues noves incorporacions, però a partir d'aquestes les vies catalanes comptaran amb el control de 201 radars. A aquestes mesures se sumen les restriccions de velocitat de l'AP-7 que, a causa de la supressió dels peatges, el trànsit s'ha vist augmentat en aquesta via.

El tram de l'AP-7 entre Calafat i l'Ampolla, Tarragona, quedarà restringit a 100 km/h per evitar accidents. Una restricció a la qual se sumaran quatre trams més tal d'evitar accidents. 

Imatge de l'inici d'un radar de tram a 80 km/h
Els radars de tram multen molts usuaris. | Google Maps

Un altre tram afectat és també de Tarragona. Es col·locarà un sistema de radar per vigilar l'excés de velocitat detectat en el tram que va entre Altafulla i Constantí en direcció sud. Segons han informat els Mossos, aquest tram recte «està caracteritzat per un fort pendent i hi predominen les col·lisions». És per això que, els Mossos intensificaran els controls de velocitat en aquesta perillosa zona. 

A més, a Tarragona, també entrarà en funcionament, abans de 2025, un nou radar de tram a la zona que va entre Mora i Constantí. 

Més vigilància, també a Girona

Els Mossos d'Esquadra ja un temps que avisen sobre aquestes noves mesures de vigilància. Entre Fornells de la Selva i Cervià de Ter, a Girona, també s'incrementarà la vigilància. La velocitat es veurà reduïda a 80 km/h i, a més, se separarà un dels quatre carrils per facilitar les entrades i sortides.