Primer pla de les escales que es van salvar de l'explosió i el solar cimentat que ha quedat on hi havia el xalet dels terroristes del 17-A

Alcanar demana transparència al govern espanyol i una comissió d'investigació dels atemptats

Es compleix el segon aniversari de l'explosió del xalet a Alcanar, que reclama «aclarir els fets i depurar responsabilitats»
 
L’Ajuntament d’Alcanar exigeix transparència al govern espanyol i la creació d’una comissió d’investigació dels atemptats del 17-A. El govern municipal ho ha tornat a sol·licitat a través d’un comunicat aquest divendres, just el dia que fa dos anys de l’explosió del xalet ocupat per la cèl·lula terrorista a la urbanització Montecarlo d’Alcanar Platja.

Des del consistori s'ha demanat la màxima transparència i una investigació en profunditat dels atemptats a la Rambla de Barcelona i a Cambrils de l’agost del 2017 i de l’explosió prèvia que va tenir lloc al xalet d’Alcanar Platja. «Reclamem al govern de l’Estat que faciliti la informació sobre aquests atemptats i que aclareixi si són certes les informacions del diari ‘Público’», recull el comunicat.

El consistori exigeix que s'aclareixin les informacions publicades

El govern municipal ha mostrat la seva preocupació per les revelacions periodístiques efectuades pel diari digital 'Público' en relació als atemptats del 17-A. Segons el citat mitjà,  el CNI havia fet un seguiment i escoltava les converses dels terroristes fins cinc dies abans de l'atac i el cervell de la trama, l'imam de Ripoll, Abdelbaki es-Satty, era confident dels serveis secrets espanyols.

L’Ajuntament d’Alcanar considera «el silenci» del govern espanyol «una manca de respecte vers la ciutadania» | CatalunyaDiari.cat

A més, l’Ajuntament d’Alcanar considera «el silenci» del govern espanyol com «una manca de respecte vers la ciutadania i, especialment, vers les víctimes». Per això, ha reclamat «aclarir els fets i depurar responsabilitats, si s'escau, per tal que els ciutadans i ciutadanes d'Alcanar puguin tenir tota la informació sobre allò que va succeir aquell fatídic mes d'agost».

El Ministeri Fiscal no considera l'explosió d'Alcanar com un atac terrorista

També ha recordat que, a hores d’ara, nou persones que van viure l’explosió d’Alcanar Platja han estat reconegudes com a víctimes per la Direcció General de suport a Víctimes del Terrorisme del Ministeri de l'Interior. No obstant això, ha afegit l’Ajuntament, el Ministeri Fiscal ha desvinculat l'explosió d'Alcanar dels atemptats de Barcelona i Cambrils de l’agost del 2017. 

«No sabem en quina situació deixa a les 29 persones incloses dintre de l’auto de processament del jutge de l’Audiència Nacional el fet que el Ministeri Fiscal no consideri les explosions d’Alcanar com a atacs terroristes», han alertat des del govern local. Com que l'explosió no es considera un atac terrorista,  les 29 víctimes no han rebut indemnitzacions ni han estat reconegudes com a víctimes. 

El Ministeri Fiscal no considera l'explosió d'Alcanar com un atac terrorista | CatalunyaDiari.cat

 

I és que el consistori d'Alcanar expressa que encara tenen el cor «compungit» pels atemptats de Barcelona i Cambrils, «que es van preparar en les terres tranquil·les del nostre poble». La corporació també ha tingut un record per a les víctimes, i per a la solidaritat, la implicació i l’esforç que van mostrar els veïns per gestionar la situació de la millor manera possible

També et pot interessar...