Imatge d'Anita Matamoros posant a un photocall

Anita Matamoros, amiga del jove català mort a Tailàndia, denuncia el sensacionalisme

S'ha mostrat crítica per les informacions que s'han publicat i els comentaris sobre el seu amic

Un jove de Barcelona va morir a Tailàndia el diumenge passat, mentre visitava la cascada de Na Muang amb uns amics, a l'illa de Ko Samui. De cop, el grup va perdre al noi, de 26 anys, i va avisar la policia. Tot i això, va haver d'acudir un equip de rescat que va trobar al noi sense vida atrapat entre unes roques. Segons sembla, el jove, anomenat David. R., va caure de manera accidental, ja que la superfície era molt relliscosa.

Anita Matamoros, que era amiga del jove català mort a Tailàndia, ha criticat el tractament dels mitjans amb la notícia

Aquest dilluns, Anita Matamoros ha confessat, a través de les històries del seu compte d'Instagram, que era amiga del noi. Però ho ha fet, precisament, per denunciar el tractament dels mitjans de comunicació sobre la mort del noi i els ha acusat de sensacionalistes.

David
El català David. R. treballava en una agència de representació d'influencers | Instagram

I és que, segons Anita, tant els familiars com els amics íntims del David  «ho estan passant molt malament per les notícies que s'han publicat a la premsa sobre com van tenir lloc els fets. Són absolutament falses», ha sentenciat Matamoros, després d'explicar als seus seguidors que tenia una cosa important i seriosa a dir.

El català David. R. treballava a l'empresa 'Present and Future', una agència de representació d'influencers, motiu pel qual devia conèixer a la filla de Kiko Matamoros, que és influencer. Anita ha deixat ben clar que, en un primer moment, no volia pronunciar-se sobre la mort del seu amic, però l'aparició de notícies falses sobre els fets l'han forçat a prendre aquesta decisió

La jove assegura que s'ha arribat a dir «una bateria de mentides» i que «res és veritat»

«Qui el coneixem sabem que era una persona molt prudent», assegura la jove influencer. Han estat molts els mitjans de comunicació que han especulat diverses hipòtesis sobre com van succeir els fets, tal com afirma Anita. «S'ha arribat a dir que anava en moto, que creuava la cascada, que estava lliscant per damunt. Una bateria de mentides i res és veritat».

Així, Matamoros ha assegurat que el grup d'amics «van pujar a veure un paisatge i, de cop, no es va saber més d'aquesta persona». Ningú el va veure desaparèixer, però van estar-lo buscant des del minut 0, tal com ha afirmat en una altra història d'Instagram. A més, ha afegit que els mitjans estan «utilitzant el nom complet i les imatges d'ell per donar més sensacionalisme a la notícia».

El text que ha penjat a les històries d'Instagram | Instagram / @_anitamatamoros

Finalment, Anita ha volgut denunciar la perillositat del lloc: «És una zona turística, on va molta gent. L'any passat va morir un altre turista en el mateix lloc i no es va fer res per protegir més l'espai». D'aquesta manera, a més d'indicar que es tracta del Na Muang Safari, ha aconsellat als seus seguidors que vagin amb molt de compte si volen visitar la cascada o «eviteu-ho directament».

També et pot interessar...