La jove necessita operar-se

Una catalana crea un crowfunding per operar la seva filla d'una escoliosi severa

La campanya és per aconseguir els 50.000 euros que costa la intervenció

Una catalana ha creat un crowfunding per recaptar els 50.000 euros necessaris per operar la seva filla de 14 anys d'una escoliosi severa, segons ha informat la plataforma Gofundme aquest divendres.

La columna de la jove, que necessita operar-se amb urgència, té una desviació de 50 graus 

«Em dic Ainhoa, acabo de complir els 14 anys, pateixo escoliosi i els metges m'han dit que necessito operar-me de forma urgent per corregir la desviació de la meva columna, que ha arribat a una corba de 50 graus», explica la jove en la presentació del seu cas.

L'adolescent, a qui ja fa dos anys que van diagnosticar la malaltia, prefereix no sotmetre's a la intervenció pel mètode tradicional que li suggereixen els metges. Aquesta operació consistiria a «introduir dues barres de metall a la columna amb claus per redreçar-la» i, segons la jove, és un procediment «molt invasiu», que limitaria els seus moviments i li impediria moure la columna de per vida.

L'operació amb la tècnica ASC li permetria una millor qualitat de vida

«Tinc els peus corbats, em costa caminar, ensopego, no tinc estabilitat i em costa molt ajupir-me i, si em posessin unes barres de metall a la columna, em fusionarien totes les vèrtebres, incloses les lumbars i perdria moviment, pel que és una operació que m'oferiria una qualitat de vida horrorosa», assegura.

Afegeix que «he d'operar-me l'abans possible i m'agradaria que fos mitjançant una intervenció quirúrgica que em permeti algun moviment, ja que ho necessito. Es tracta d'una tècnica anomenada ASC, sigles que en angles són Anterior Scoliosis Correction».

El problema és que aquesta innovadora operació té un alt cost que la família no pot afrontar i, per això, han llençat el crowfunding a la plataforma Gofundme. Amb la campanya de finançament  tenen l'objectiu d'obtenir la suma necessària, 50.000 euros, i que la jove pugui ser intervinguda com més aviat millor.

 

També et pot interessar...