Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un jove llegint els cartells informatius exposats en unes oficines del SEPE

El dia que et pagaran l'atur aquest octubre, segons el banc que tinguis

Molts aturats estan pendents de la data de cobrament

Molts aturats romanen pendents d'una data, en concret del dia que rebran la prestació de l'atur. Tot i això, no tots el cobraran al mateix temps, ja que és possible que alguns bancs ho avancin.

El retorn de les vacances, la tornada a l'escola i la inflació encara pels núvols fan que estiguem davant d'un període de molt estrès. Arribar a final de mes és especialment complicat, i en alguns casos cal recórrer als estalvis.

Per això l'ingrés d'octubre per part del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) és tan esperat per part dels aturats. Aquest organisme, que s'ocupa de gestionar la prestació, fixa un període comprès entre el 10 i el 15 de cada mes per abonar-lo.

Per percebre aquest subsidi, cal complir una sèrie de condicions que determina l'Estat. En primer lloc cal reunir almenys 360 dies de cotització per poder cobrar quatre mesos de desocupació. El temps màxim d'ajuda puja fins als dos anys.

Muntatge d´oficina del SEPE amb mà amb bitllets
La data d'ingrés és el dia 10 de cada mes | Europa Press, Getty Images

Pel que fa a la quantia, no hi ha una quantitat comuna per a tots els aturats. Aquest import queda condicionat a les quantitats cotitzades durant el període comptabilitzat.

Quants aturats hi ha a Espanya?

Segons les darreres dades pertanyents a l'agost, Espanya compta amb un total de 2.702.700 aturats. Això suposa que hi ha 24.826 aturats més respecte al mes anterior.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Les persones que es troben en aquesta situació tenen cert interès a conèixer quan percebran la prestació. Cal aclarir que els pagaments es fan a mes vençut. Per tant, l'atur corresponent a un mes s'ingressarà durant els primers dies següents.

Quin dia es cobra l'atur a l'octubre?

El Servei Públic d'Ocupació Estatal assenyala que la prestació contributiva per desocupació s'abona entre els dies 10 i 15 de cada mes. Per tant, a partir de dimarts 10 d'octubre ja es podria tenir al compte corrent l'ingrés per part de l'organisme públic.

No obstant això, tampoc no es tracta d'una data tancada, ja que pot variar en funció de l'entitat financera amb què treballem. Alguns bancs tendeixen a avançar el dia de l'ingrés fins a una setmana, recull el diari As, però també es pot donar la situació contrària, que en lloc del 10 aquest abonament es retardés unes dates.

Això últim sol donar-se sobretot quan el dia fixat pel SEPE cau en festiu o cap de setmana. Si fos així, el subsidi es percebria el següent dia hàbil.

Muntatge de dos avis amb papers al costat de la imatge d'una guardiola amb diners en forma de porquet
Convé consultar amb l'entitat bancària la data d'abonament | Pexels, Robert Kneschke

Es preveu que el 10 d'octubre, és a dir, demà, facin els pagaments de l'atur el Sabadell, Abanca, BBVA , Bankinter, CaixaBank, Unicaja i ING, segons Diario de Navarra. Però altres companyies financeres optaran per tenir un gest amb els clients i avançaran el dia de l'ingrés.

A partir del 5 d'octubre serà el torn del Santander, Openbank i Ibercaja, publica l'As. Tot just suposen cinc dies de diferència, però pot ser un període molt ampli per a alguns clients. Sobretot per a aquells amb dificultats econòmiques per arribar a final de mes.

D'aquí que no fos desgavellat pensar que alguns clients fins i tot es canviessin d'entitat buscant aquella que pagui més ràpidament. No s'han de passar per alt les importants pujades de preus dels darrers mesos que han deixat molt tocades les famílies. L'única solució que els queda passa per estrènyer-se una mica més el cinturó.

En qualsevol cas, com indiquen aquests mitjans, seria convenient posar-se en contacte amb l'entitat corresponent. Elles ens hauran d'informar del dia concret en què es formalitzarà l'ingrés. Així, podrem controlar-ho molt millor.