Imatge d'un personal sanitari extraient mostres de PCR en una usuària d'una residència gironina el 25 de maig de 2020

Confirmen amb una segona PCR que no hi ha positius a la residència de Lleida

Totes les proves han donat negatiu

Es confirma que cap dels usuaris de la residència Balàfia I de Lleida s'ha contagiat de Covid-19, després del segon cribratge fet el 31 de desembre arran del cas d'una treballadora del centre que va donar positiu diumenge 27 de desembre, el mateix dia que començaven les vacunacions al centre i on una infermera que injectava el vaccí també tenia el virus.

Segons ha informat Salut, aquest segon cribratge ha confirmat que els 66 usuaris i els 76 professionals que hi ha actualment al centre són negatius de coronavirus. Tot i això, els residents continuaran aïllats per prevenció per indicació de Vigilància Epidemiològica fins dimecres, passats 10 dies des de diumenge 27, quan es van vacunar 61 dels 66 usuaris i 17 dels 78 treballadors.

El segon cribratge es va fer per reforçar els resultats del primer, fet el dimarts 29 de desembre per Salut. Arran dels primers PCR, tots els residents van donar negatiu mentre que una treballadora va donar positiu. Aquest contagi se sumava a la treballadora del centre que va donar positiu el 27 de desembre i que no va anar a treballar. En el segon cribratge no s'ha detectat cap cas més.

 

La situació epidemiològica a Catalunya continua empitjorant

Segons les dades d'aquest dilluns del departament de Salut de la Generalitat, s'han notificat 1.319 nous positius de coronavirus per prova PCR, elevant la xifra total de 406.443 persones. D'altra banda, s'han registrat 32 morts situant el nombre de defuncions des del mes de març en 17.223 casos. 

L'índex de rebrot, la velocitat de transmissió i la incidència acumulada en 14 dies segueix augmentant. L'índex de rebrot puja 78 punts i se situa en 500, l'Rt creix un 0,16 i es col·loca en un 1,27 i l'IA14 puja 14 punts arribant a 409,14 punts. També cal destacar que la positivitat de les proves PCR és d'un 9,51%, lluny del llindar del 5% que recomana l'OMS per tenir la pandèmia sota control.

Finalment, pel que fa a la situació hospitalària, el nombre de persones hospitalitzades creix en 144 persones elevant la xifra total en 2.084, de les quals 392 es trobaven a l'UCI, 7 més respecte ahir. La pressió assistencial als hospitals catalans agafa una tendència negativa i aquesta setmana podria empitjorar encara més tenint en compte que es començaran a veure les conseqüències de les trobades socials de les festes de Nadal.