'Els dies de la setmana' de Dàmaris Gelabert, la cançó en català més reproduïda a Youtube

El triomf de Rosalía amb la seva cançó en català 'Milionària' encara no l'han portat a encapçalar el rànquing de les cançons en català més reproduïdes a la plataforma
Rosalia acumula 11 milions de reproduccions a la seva cançó 'Milionària' | YOUTUBE (Rosalía)

 

Rosalía, la cantant catalana coneguda internacionalment, triomfa allà on va. Les seves cançons des de fa ja un any s'escolten per tot arreu. El llançament de 'Malamente', la primera cançó del seu segon disc 'El mal querer', va portar a la cantant del Baix Llobregat cap al més alt.

 

A més, ja fa dues setmanes va publicar el seu gran èxit: 'Milionària', una cançó que ha causat furor entre la societat de Catalunya i ja acumula 11 milions de reproduccions a Youtube. En plena crisi de la llengua catalana, Rosalía li ha donat un gran impuls i l'ha portat a l'àmbit internacional d'una manera estel·lar.

 

Rosalía no encapçala el rànquing de cançons en català

Tot i que sí que és cert que la Rosalía haurà dut la llengua catalana cap a una gran visibilització arreu del món i haurà creat un gran impacte, no és la cançó més escoltada en català. O almenys a la plataforma Youtube.

Dàmaris Gelabert és la cantautora en català més escoltada a Youtube | Catalunya Diari

 

'Els dies de la setmana', de Dàmaris Gelabert, és la cançó més escoltada en català fins al moment. Aquesta cançó infantil ha arribat ara com ara a les 61 milions de reproduccions, cinc anys després de la seva publicació. Per altra banda, la mateixa cantautora també ostenta la segona posició del podi amb la cançó 'Els mosquits' i 58 milions de reproduccions a la cua.

 

 

Tot i aquesta dada, Rosalía no haurà de preocupar-se gaire per arribar a superar la xifra en poques setmanes. El seu primer 'hit', 'Malamente' ja supera els 91 milions de reproduccions i encara més repercussió ha tingut 'Con altura', en col·laboració amb J Balvin, amb més de 560 milions de reproduccions.

 

Crítiques per no utilitzar un català perfecte

Tot i la bona notícia que una cantant internacional pugui fer ressò de la llengua catalana com és Rosalía, moltes persones també ho han criticat. Per ser més precisos, han criticat una paraula que la cantant nomena: 'cumpleanys', ja que aquesta paraula no és correcta, sinó que hauria de dir-se 'aniversari'. Les xarxes van bullir, tant en persones que la criticaven com les que van optar per defensar a la cantant catalana.

 

 

 

 

 

També et pot interessar...