El dia a dia de 'El Chicle' a presó

Amb un aspecte totalment canviat, el presumpte assassí de Diana Quer ha tornat a Teixeiro evitant qualsevol contacte amb altres presos

Enrique Abuín Gey, conegut com 'El Chicle' —el presumpte assassí de Diana Quer—, va ingressar el passat 2 d'octubre al centre penitenciari Teixeiro, a La Corunya, on va estar intern abans del seu trasllat a Mansilla de las Mulas (León). El seu aspecte ha canviat molt: amb grenyes, malgirbat i una frondosa barba, per evitar que els altres presos l'identifiquin. 

Segons publica 'Antena 3 Noticias', 'El Chicle' està ubicat al departament d'Ingressos, lloc on comparteixen espais interns que ingressen en llibertat i els allotjats a aïllament. Paral·lelament, hi ingressen 'refugiats' —col·lectiu a què pertany Abuín—, aquells als que se'ls hi ha aplicat l'article 75.2; és a dir, protegits per petició personal  en cas de patir amenaces o perillar la seva integritat arran la possible alarma social generada pel delicte. 

Què fa durant el seu temps lliure

'El Chicle' ocupa una cel·la igual que els altres presos, però disposa de dues hores per sortir al pati si ho desitja. Ha deixat les seves pertinences a la presó de Mansilla de Mulas, fins i tot el seu televisor, que podria ser una decisió deliberada per evitar seguir el seu cas mediàtic. Des de la seva estança es pot veure el camp de futbol; no obstant això, ell gaudeix d'un pati reservat amb un ampli dispositiu de seguretat, i hi acut al migdia per no coincidir amb altres interns. Com que forma part del Protocol de Prevenció de Suicidis, el controlen constantment i tota la zona està dotada de càmeres. 

El seu canvi d'actitud

Sovint, quan té temps lliure, Abuín baixa a l'economat per comprar-hi algun producte. Sempre discret, sempre inquiet i seguit de la mirada dels altres presos. Segons relata el mitjà, la seva actitud pot ser definida com a submisa, totalment diferent de quan hi va ingressar per primera vegada. Abans era desafiant i fatxenda, però el fet d'haver estat en un mòdul penitenciari on rep infinitat d'insults i amenaces ha fet que canvii de conducta radicalment.

També et pot interessar...