Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pep Cortés

Dol a TV3 per la mort d'un dels actors amb més bagatge

L'actor i director Pep Cortés ha perdut la vida avui als 74 anys
Pep Cortés
Pep Cortés ha mort avui a l'edat de 74 anys | CatalunyaDiari

L'actor Pep Cortés ha mort aquest matí de dilluns a l'edat de 74 anys a l'Hospital de Sant Pau de Barcelona envoltat de la seva família i amics. Originari d'Alcoi (Alicant), l'actor havia treballat en projectes arreu del país, tant en obres de teatre, com cinema i televisió. 

L'actor havia participat en diverses sèries de TV3  com Infidels, Ventdelplà, Temps de Silenci, Laberint d'Ombres, Majoria Absoluta o Hospital Central i Cuéntame cómo pasó. A més, Cortés serà recordat també per papers com Estimat Mentider, amb el qual va ganyar el premi a millor actor de la Generalitat Valenciana l'any 1992.

Inicis en el teatre amateur

Els seus inicis es remunten al teatre amateur  a La Salle, al Grupo Evohé i després a La Cazuela, on va donar el seu salt professional a La Dependent. Va obtenir papers en obres com El Caperlón, La Força del Costum, amb la qual va ser guardonat amb el premi especial de la crítica de Barcelona l'any 1989; Los Sueños de Federico, L'Hort dels Cirerers, L'estiueig o Jordi i Lola, entre d'altres. 

A part de ser un gran actor, també va afrontar la direcció en algunes obres teatrals com Ra-ta-ta-tà, de Ximo Llorens i Miquel Peidro; o Terentius, de Juanjo Prats, guardonada a la millor direcció de la Generalitat el 1999. Un dels seus últims treballs va ser dirigir Neus Agulló i Tomás Mestre a Els dies de la Nit.

També et pot interessar...