Enric Auquer, l’actor català que ha revolucionat els Premis Goya: «Gràcies, antifeixistes»

El guanyador a millor actor revelació ha creat controvèrsia per la seva sorprenent manera d’agrair el premi rebut

Els Premis Goya 2020 han deixat tot un seguit de moments que no han tardat gens a fer-se virals a les xarxes socials. Tot i que és important saber quines pel·lícules i quins actors han estat premiats –molts d’ells del cinema català–, també ho és el fet que el crit més famós de l’actualitat «Estefanía!» ha aconseguit colar-se a la gala i que l’actor català Enric Auquer ha captat tota l’atenció per la seva forma sorprenent d’agrair el premi rebut.

Indirectes contra l’extrema dreta als Goya

Enric Auquer és un actor de cinema i teatre català ha estat distingit com a millor actor revelació pel seu paper de Kike, el fill d'un narcotraficant gallec a 'Quien a Hierro mata'. En recollir l'estatueta, el català ha constatat la dificultat d'obrir-se camí en el món del cinema i la lliçó que ha après de Paco Plaza: «Rodar és aprendre a renunciar i jo amb tu no he hagut de renunciar a res, gràcies!». La interpretació ja li havia valgut un Feroz –i un segon en la mateixa cerimònia pel seu personatge a la sèrie 'Vida perfecta'-, un Gaudí i una medalla del Cercle d'Escriptors Cinematogràfics.

Tanmateix, el que més ha destacat de tot el seu discurs a l’hora de pujar a l’escenari a recollir el Goya al millor actor de revelació, ha estat la seva manera peculiar d’agrair-ho, provocant tot un enrenou a les xarxes socials: «Gràcies a totes les antifeixistes del món», posant paraules a totes les indirectes sobre l’extrema dreta que han fet els presentadors Andreu Buenafuente i Silvia Abril. D’una banda, molts usuaris l’han lloat, però, per l’altra, l’han criticat i han insinuat que «va ple de cocaïna». Cal destacar que als premis Goya no hi ha anat ni Santi Abascal de VOX, ni Inés Arrimadas de C’s, tot i haver estat convidats.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari