ENQUESTA

📊 Creus que haurien de concedir als presos catalans el règim de semillibertat?

L'expolicia romanès que oferia seguretat als turistes va complir condemna per tràfic de drogues

La Policia Nacional l'ha identificat i ha descobert que havia estat condemnat a 20 anys de presó
L'expolicia romanès que ofereix seguretat als turistes va complir condemna per tràfic de drogues | Cedida

 

Fa unes setmanes, es va fer viral un cartell penjat pels carrers de Barcelona escrit pel Toni, un suposat expolicia romanès, que oferia protecció a turistes. Tanmateix, la Policia Nacional ha destapat que, no només va mentir en el seu currículum, sinó que va ser condemnat a 20 anys de presó per tràfic de drogues a Romania. L'impostor ha estat denunciat administrativament per infringir la llei de seguretat privada.

 

S'anunciava com a escolta de turistes amb cartells 

L'impostor s'anunciava a través de cartells i xarxes socials com a escolta de turistes, per a protegir grups de fins a 40 persones de lladres i possibles furts per uns 50 euros l'hora. S'oferia a acompanyar grups amb guia, mantenir-se en un segon pla i controlar que els viatgers no patissin robatoris. Però la Unitat Central de Xarxes d'Immigració Il·legal i Falsedats Documentals (Ucrif) de la Policia Nacional va identificar-lo i demostrar que era un farsant.

 

Resulta que Toni havia delinquit a Romania i havia complert una condemna de quasi 20 anys per traficar amb drogues i, a més, exercia com a escolta privat de manera il·legal. Encara no havia regularitzat el negoci, de manera que ha estat denunciat administrativament per incomplir la llei de seguretat privada.

 

S'oferia com a escolta privat a turistes | xixerone.com

 

El negoci era il·legal i incomplia la llei de seguretat privada

Per exercir com a escolta en la seguretat privada s'ha de tenir una acreditació professional i l'habilitació necessària, ja que la Llei de seguretat privada especifica que no està permesa la «prestació o publicitat de serveis de seguretat privada per persones físiques o jurídiques que no tinguin l'autorització corresponent».

 

Encara que Gaina Ioan assegurés que estava treballant per regularitzar el negoci, segons aquesta Llei cap persona amb antecedents penals pot ser la responsable d'una empresa de seguretat privada.

 

El farsant va començar a anunciar-se com a escolta a partir de la mort d'una representant de Corea del Sud a Barcelona per un robatori. Aprofitant l'onada de furts i atracaments a turistes, el Toni va copiar el negoci que és comú en ciutats com Praga o Roma i va publicitar-se com a escolta privat.

 

També et pot interessar...