ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya suma 1.546 nous contagis, però el risc de rebrot i la positivitat segueixen baixant

Fernando Simón, contundent: «Ens hauria agradat que el confinament al Segrià s'hagués fet abans»

«Hi ha alguns brots que s'estan incrementant més del desitjat», ha afegit

Fernando Simón, amb camisa blanca, durant una roda de premsa
Tot i la positiva evolució de la pandèmia, Fernando Simón ha alertat aquest dijous que encara hi ha risc de rebrot. | ACN

El sobtat confinament de Lleida continua liderant l'agenda informativa catalana. I no només la catalana, ja que com ha reconegut Fernando Simón el brot al Segrià és una de les grans «preocupacions» a nivell estatal. 

En aquesta línia, però, Simón ha explicat que li hauria agradat que el Govern de la Generalitat hagués pres abans la decisió de confinar la zona, ja que essent dissabte no es va travar l'operació sortida del cap de setmana. «Ens hauria agradat que el confinament a les comarques afectades de Catalunya s'hagués fet abans. Ens preocupen els brots de Lleida. Hi ha alguns brots que s'estan incrementant més del desitjat», ha dit.

Malgrat les seves paraules, l'epidemiòleg ha volgut deixar patent que sap perfectament que prendre una decisió com aquesta no resulta una tasca «fàcil». Per aquest motiu, ha aplaudit les mesures adoptades per la Generalitat de Catalunya amb Lleida amb l'objectiu d'evitar l'expansió del coronavirus.

No es descarta aplicar mesures més dràstiques

Amb tot, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries també ha parlat sobre la resta de rebrots que s'estan registrant al llarg dels últims dies per tot el país. En aquest sentit, Simón no ha descartat la possibilitat d'aplicar «mesures més dràstiques» en aquelles situacions que es compliquin. De moment, però, ha fet patent que tots els focus de contagis estan sota control, i que tan sols alguns d'ells estan augmentant «més del que s'esperava».

Per aquest motiu, l'epidemiòleg ha fet públic que «si els brots es controlen com fins ara, no caldrà prendre mesures d'Estat», però «si superen l'àmbit autonòmic o a no saber què passa, podríem plantejar-ho». No obstant això, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries ha aclarit que caldrà esperar uns dies per saber del cert quin impacte tenen les últimes mesures adoptades.

Barcelona reconeix un augment de positius per Covid-19

La setmana passada es van detectar a Barcelona 150 positius per Covid-19 confirmats amb prova PCR. Això vol dir 60 casos més que la setmana anterior, quan van ser 90. Tot i això, la regidora de Salut de l'Ajuntament de Barcelona, Gemma Tarafa, ha afirmat que es tracta d'un «petit augment» i que la capital catalana no viu «ni de lluny» la situació de Lleida.


Comentaris

envia el comentari