Primer pla de Francesc Mauri al programa 'Planta Baixa' de TV3

Francesc Mauri explica la realitat dels dies que arriben a Catalunya: durarà 15 dies

Encara que aquest cap de setmana la pluja no té protagonisme, tornarà la setmana vinent

El temporal no s'atura. Des de ja fa unes setmanes, el país sencer viu una situació de ruixats generalitzats que apareixen i desapareixen. Aquest final de setmana la pluja ha estat agraïda, ha plogut de manera ininterrompuda en molts punts de Catalunya. Unes pluges que, a poc a poc, van canviant els aspectes de la vegetació, les rieres, i els pantans. 

Espectaculars calamarsades van tenir lloc, sobretot dimecres i dijous, a Catalunya. Unes calamarsades que, fins i tot, van deixar imatges estridents d'algunes localitats, com ara: a Sant Hilari de Sacalm, a Girona, al Camp de Tarragona o al Pirineu. 

Les pluges no abandonaran Catalunya

Després d'aquests episodis de pluges intenses generalitzades, aquest cap de setmana seguirem amb tranquil·litat. Sobretot demà, diumenge 28 de maig, el dia de les eleccions. Demà, la probabilitat de pluges serà nul·la, a excepció del Pirineu (on sí que s'hi podran veure ruixats. A la resta del territori, el diumenge estarà protagonitzat per un cel sense núvol o parcialment cobert a gairebé tot el territori. Pel que fa a les temperatures, tornarem a tenir calor perquè tornaran a pujar les temperatures.

Mapa de la situacio meteorològica a Catalunya diumenge 28 de maig de 2023
Diumenge s'espera que sigui un dia assolellat. | Meteocat

Tot i que podrem respirar certa tranquil·litat, els meteoròlegs han alertat que no podem cantar victòria. A la previsió meteorològica del Telenotícies del dimecres, 24 de maig, Tomàs Molina explicava que aquest context «d'inestabilitat perdurarà durant el cap de setmana i fins ben entrada la setmana vinent». Francesc Mauri, ha volgut anar més enllà. En concret, Mauri ha precisat que tindrem «15 dies d'inestabilitat més»

És a dir, encara que per aquest tram final del cap de setmana no s'esperen pluges, de cara a dimarts i dimecres de la setmana vinent tornarà a aparèixer la incertesa meteorològica que tant ha protagonitzat els darrers dies. Farà més sol, però les nuvolades continuaran guanyant terreny, descarregant ruixats arreu del territori, sobretot entre dimarts i dimecres. 

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!

De fet, el passat dimecres, el mateix Tomàs Molina s'alineava amb Francesc Mauri a l'hora de parlar d'aquesta inestabilitat. «El cap de setmana les pluges cessaran, però compte perquè l'estabilitat es manté i continuarà fins a finals de la setmana vinent», deia.