IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Gerard Piqué es converteix en el propietari del FC Andorra

Els socis del club han confirmat en una assemblea extraordinària la venda de l'entitat al grup Kosmos, que pertany al jugador del Barça

Una assemblea extraordinària ha aprovat la venda del club al grup Kosmo de Gerard Piqué
Una assemblea extraordinària ha aprovat la venda del club al grup Kosmo de Gerard Piqué | CatalunyaDiari.cat

El FC Andorra ha celebrat aquest dissabte una assemblea extraordinària en què els socis han aprovat la conversió del club en societat anònima, així com la venda de l'entitat al grup Kosmos, l'empresa del futbolista blaugrana Gerard Piqué.

En declaracions posteriors a l'assemblea, el president del FC Andorra, Albert Ferré, ha informat que el nou model de negoci implica la creació d'una societat andorrana que es queda amb els actius i passius del club, i és a aquesta empresa on Kosmos injecta capital per liquidar els deutes acumulats.

Piqué assumeix els més 600.000 euros de deute del club

Aquests deutes superen els 300.000 euros, ha confirmat Ferré, i cal sumar dues resolucions judicials que quan tinguin sentència sumaran uns 300.000 euros més al total. La injecció de capital permet liquidar els deutes però també fa «un gir de 180 graus al club» amb l'objectiu de portar-lo a l'elit, ha manifestat Ferré.

La votació per canviar el model de l'entitat no ha rebut cap vot en contra i només una abstenció, ha celebrat Francesc Destrée, la cara visible de l'empresa andorrana que treballarà amb Kosmos, una de les 11 empreses de Piqué,  i que ha garantit que treballaran per un projecte «viable i de país».

La part esportiva dirigida per exjugadors del Barça

En l'àmbit esportiu, ja s'han produït els primers moviments, ja que l'actual entrenador Richard Imbernón va ser destituït aquest dijous, ha confirmat Ferré, i l'han rellevat els exjugadors blaugranes Gabriel Garcia 'Gabri' i Albert Jorquera, de la màxima confiança de Piqué.

Gerard Piqué es converteix en el propietari del FC Andorra
Gerard Piqué es converteix en el propietari del FC Andorra | Instagram

 

A partir d'aquí, Ferré ha assegurat que pròximament s'anunciaran nous fitxatges, encara que una de les clàusules del contracte estipula que s'ha de treballar perquè hi hagi el màxim de jugadors andorrans a l'equip.

Andorra va modificar la seva Llei de l’Esport per facilitar la compra

Encara que el club andorrà no va voler confirmar les negociacions amb el futbolista en un primer moment, en els últims dies s'havien començat a fer passes per tirar endavant l'adquisició, entre elles la variació de la normativa estatal en matèria esportiva. 

El Consell General d’Andorra va votar una modificació sobre la Llei de l’Esport, el passat 20 de desembre, per tal de permetre convertir els equips locals en Societats Anònimes Esportives i, així, fer que l’entrada de capital estranger fos un tràmit molt més senzill i assolible d'Andorra.


Comentaris

envia el comentari