La germana de Manuel Valls denuncia una onada de criminalitat a Horta

Giovanna ha compartit a Twitter vídeos d'una batalla campal amb armes blanques sota casa seva

Giovanna Valls
Giovanna Valls s'ha desvinculat diverses vegades públicament del projecte polític del seu germà   | EFE

La germana de Manuel Valls apareix de nou a escena. Giovanna, resident a Barcelona, s'ha unit a un grup de veïns per denunciar la forta onada de criminalitat que assegura està patint Horta-Guinardó, tal com avança 'Crónica Global'. Mentre l'exprimer ministre francès i ara conseller a la ciutat comtal s'erigeix com a peça clau en la centredreta catalana oposada a un referèndum, Giovanna s'implica en la lluita veïnal contra els continus delictes al seu districte.

De la 'guerra dels Valls' a la indignació ciutadana

Coneguda per desvincular-se públicament del projecte polític del seu germà, en el que alguns anomenarien 'la guerra dels Valls', Giovanna ha compartit diverses publicacions a Twitter amb imatges explícites de baralles i destrosses a la ciutat de Barcelona, lamentant la situació i reclamant solucions.

La que en el seu dia faria esclatar la polèmica lluint llaç groc, criticant l'article 155 i responent a algun tuit del seu germà amb expressions com «flipo pepinos», ara està farta de viure, «a escassos metres de casa» seva, verdaderes batalles campals com la dels vídeos que ha compartit a Twitter. 

Horta, a la llista de zones conflictives de la ciutat

El perfil de Giovanna demostra que no es tracta d'un fet aïllat. Ella mateixa publicava anteriorment més vídeos d'altres situacions delictives viscudes al districte d'Horta, que entraria doncs a la llista de zones conflictives de la ciutat, on figuren, per exemple, el Raval, la Barceloneta o la franja del Besòs-Maresme, on els veïns es manifesten des del passat 17 d'agost per denunciar «oblit institucional» .

La Verneda és un altre dels barris al 'top' de la delinqüència. Els residents a la zona fan casserolades i protesten al carrer, farts de sentir-se insegurs en sortir de casa. Fins i tot han pres partit activament i s'han concentrat en uns baixos per evitar que un grup d'okupes s'instal·lés a l'immoble.

Alerta al turisme: els consolats avisen futurs visitants

El deteriorament de certs barris de Barcelona provoca reaccions en totes direccions. Els ciutadans denuncien i reclamen canvis als polítics i cossos de seguretat; els polítics intenten fer un lloc a la inseguretat i delinqüència en la seva llista de temes pendents; i els consolats, alerten els turistes que han de visitar Barcelona de la conflictivitat en augment que s'hi viu. 

L'oficina dels Estats Units a la capital catalana va emetre un comunicat d'avís i, poques hores després, s'hi unia el xinès. La BBC també va fer-se eco de la inseguretat que es vivia a la ciutat comtal i la premsa segueix sumant novetats en violacions, agressions homòfobes, seguicis de carteristes al metro, 'Guardian Angels' vinguts d'Amèrica per 'salvar' Barcelona o fins i tot algun ambaixador mort a Barcelona després d'un violent robatori.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari