Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La consellera Meritxell Budó en roda de premsa amb la senyera al darrere

El Govern destaca ara que practicar esport és segur i defensa la reobertura de dilluns

La portaveu de l'executiu, Meritxell Budó, ha defensat que la baixada d'infeccions permet flexibilitzar les restriccions
La consellera Meritxell Budó en roda de premsa amb la senyera al darrere
La portaveu del Govern ha defensat que la pràctica de l'esport «és segura» | Generalitat de Catalunya

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assegurat la tarda d'aquest dijous que la «pràctica esportiva és una pràctica segura», pel que fa als contagis de Covid-19. Budó ha donat les primeres dades d'una prova pilot feta en entitats i clubs esportius per a mesurar els contagis de la Covid-19 en aquest àmbit.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

La baixada dels contagis permet relaxar algunes de les restriccions

Tot això en una visita al Club Natació Banyoles i al Grup Excursionista i Esportiu Gironí, on ha assenyalat que les dues entitats han donat un índex de positivitat inferior al 0,6% en els seus cribratges. Per aquest motiu, la consellera ha anunciat que els bons resultats «permeten començar a reobrir l'activitat esportiva la setmana que ve», tal com va anunciar dijous el Procicat.Alhora, ha confirmat que durant les últimes tres setmanes «han baixat el nombre d'infeccions» i això permet començar a flexibilitzar les restriccions. En la visita institucional, la secretària general del departament, Meritxell Masó, i el secretari general de l'Esport i Activitat Física, Gerard Figueras, han acompanyat a la consellera.

Mesures de «continuïtat» amb petites «obertures»

Recordem que dijous al migdia els departaments de Salut i d'Interior van anunciar una lleugera relaxació de les restriccions decretades a Catalunya després del Dia de Reis, per tal d'abaixar els contagis provocats per l'efecte 'Nadal'. En aquest sentit, i tenint en compte que la majoria de mesures es mantenen encara, el Procicat va acordar ampliar el confinament municipal fins a l'àmbit comarca, que representa un lleuger respir sobretot al món rural. 

El Govern també va comunicar que la restauració disposarà d'una hora addicional per franja per a poder oferir servei a taula. És a dir, els esmorzars podran allargar-se des de les 7.30 hores fins a les 10.30 hores, i els dinars des de les 13.00 hores fins a les 16.30 hores. Una decisió que per al Gremi no acaba de suposar una gran diferència, motiu pel qual han titllat la mesura de «testimonial».

Els gimnasos creuen que pateixen un «tancament encobert»

Finalment, les instal·lacions esportives podran tornar a obrir les seves portes després de quatre setmanes en què la majoria havien abaixat la persiana, tret de les que desenvolupen la seva activitat a l'exterior i les piscines. En aquest sentit, el Govern va assenyalar que s'hauran d'acollir a l'aforament màxim permès del 30%, i previsiblement s'haurà de reservar hora amb cita prèvia, com abans de Nadal. 

En aquest sentit, el sector ha acollit amb certa desgana la flexibilització de l'executiu català. Els centres esportius de Catalunya han lamentat que treballar amb un 30% de la clientela «no és suficient», i de fet suposa «un tancament encobert». «Fa bastant la pinta que és una setmana en què no volien tenir tots els sectors tancats, en particular el nostre», ha indicat el president de la patronal del sector, August Tarragó. Alhora, ha donat a entendre que les decisions corresponen a «una qüestió electoral que amb una qüestió efectiva de prestació de serveis».