L'hospital de Palamós es troba al límit de la seva capacitat per fer intervencions quirúrgiques

La gerència del centre adverteix que tot i tenir les llistes d'esperes més baixes de Girona, la manca d'espai podria ser un problema en els pròxims anys

L'hospital de Palamós, al Baix Empordà, ha tornat a augmentar el nombre de cirurgies practicades el 2018. En concret, han crescut un 6% respecte a l'any anterior, malgrat que aquesta vegada no hi ha hagut cap pla de xoc, com sí hi va haver el 2017. Aquest increment ha fet que el centre de referència de la comarca sigui el que té les llistes d'espera més baixes de la demarcació de Girona.

El seu gerent, Xavier Pérez ha advertit, però, que un cop acabin les obres a la unitat d'Urgències, l'hospital «no tindrà un metre quadrat més on poder construir». Això afecta un possible augment assistencial els pròxims anys. En aquest sentit, el gerent ha reconegut que ja estan treballant en la construcció d'un nou hospital, això sí, a vuit o deu anys vista.

Des de la gerència argumenten que la voluntat ha estat «operar més» per tal de poder rebaixar les taxes i situar-les en els nivells més baixos dels centres de les comarques de Girona, en el global d'operacions que realitza l'hospital de Palamós. La seva directora assistencial, Anna Ribera, es mostra «molt satisfeta» perquè aquestes xifres mostren la «bona feina» que es fa des del centre.

Compensar la manca d'espai amb una millora del personal

Tot plegat, en unes instal·lacions en les quals s'estan realitzant obres a la part d'Urgències, i que si tot va bé, acabaran el 2020.   «Crec que hem estat en obres des del 1986 quan va obrir l'hospital», ironitzava el gerent del centre hospitalari. Tot i la possible incertesa davant un possible increment de l'atenció assistencial en els pròxims anys, Pérez ha reconegut que ja treballen en «alternatives», confirmant que «sabem que l'hospital ja no té més oportunitats i ja estem parlant amb l'Ajuntament de Palamós». 

Tot i la falta d'espai, l'hospital té les llistes d'esperes més baixes de la província | CatalunyaDiari

 

Un dels aspectes que més preocupa la gerència de l'hospital de Palamós és la possibilitat de tenir una plantilla que doni cobertura a les necessitats del centre. En aquest sentit, Pérez ha assenyalat que ara per ara estan al 100% i per tant no hi ha «problemes», més enllà que «sempre» es voldria tenir el major nombre de professionals possible. 

Un dels motius d'aquesta estabilitat té a veure amb les condicions que s'ofereixen. «És un tema multifactorial, el 90% dels contractes són a jornada completa i indefinit, intentem fer flexible l'horari i les consultes i millorem els aspectes d'acollida», ha assenyalat Pérez.

També et pot interessar...