Felip VI assegut en una trobada amb ministres d'Exteriors

L’institut Príncep de Girona de Barcelona elimina el seu nom monàrquic

«No és normal que el centre mantingui actualment un nom d'un títol nobiliari o relacionat amb la monarquia»

En els darrers anys, diversos carrers i espais de Barcelona han anat canviant de nom, eliminant les denominacions monàrquiques per tornar a les que hi havia abans del franquisme o unes de noves. Per exemple, al districte d’Horta-Guinardó, l’any 2018, els Jardins del Príncep de Girona van convertir-se en els del Baix Ginardó i l’Escola Jovellanos ara és l’Escola de les Aigües. Ara ha estat el torn de l’Institut Príncep de Girona, l’Associació de Famílies d’Alumnes ha aconseguit que el Consorci d’Educació de Barcelona autoritzi el canvi.

Un nom que representa els valors de l’institut

Així, l’Institut Príncep de Girona ara és l’Institut Teresa Pàmies, en honor a l’escriptora i activista política –premi d’Honor de les Lletres Catalanes, Creu de Sant Jordi i medalla d’Honor de Barcelona–, una figura que representa millor els valors educatius del centre, segons ha explicat el cap d’estudis Joan Fontdeglòria a ‘El País’: «Volíem alinear el nom del centre a aspectes educatius. Si l'institut té uns valors, el seu nom hauria de reflectir aquests valors».

Fontdeglòria ha afegit: «No és normal que el centre mantingui actualment un nom d'un títol nobiliari o relacionat amb la monarquia», tot i que també ha assegurat que la decisió «no té res a veure amb la situació política actual» i cal «despolititzar-la», ja que la idea «feia temps» que rondava. En aconseguir-ho ha declarat a les xarxes: «Un petit pas per al centre, un gran pas per a la ciutat».

Per tant, el centre va acceptar la proposta que va fer l’AFA el passat febrer del 2019 i van presentar la proposta al claustre de professors i al consell escolar, que va crear un procés per canviar de nom i es van presentar més de 100 opcions, entre les quals les finalistes van ser Teresa Pàmies, Caterina Albert i Delemús, un torrent que passava pel costat antigament.

També et pot interessar...