YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La promesa que li va fer Julia Otero al seu pare i va complir abans del seu càncer

La periodista ha complert una de les seves il·lusions

Julia Otero durant els premis Ondas, un ella mateixa va ser guardonada
Julia Otero ha complert una promesa que va fer-li al seu pare | Cedida

Julia Otero va sorprendre tota la seva audiència anunciant al seu programa de ràdio que li havien detectat un càncer. La locutora i periodista ha rebut infinitats de missatges de suport per la situació, i el seu cercle més íntim assegura que tornarà a la ràdio «abans del que imaginem».

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Ara, Julia Otero està canviant petits detalls de la seva vida en aquesta nova i tràgica etapa que l’espera. Així, la periodista ha rehabilitat la casa familiar en la qual va néixer el seu pare en A Penela, la parròquia adscrita a Monforte de Lemos en la qual ella va venir al món fa 61 anys.

Julia Otero, molt unida a les seves arrels gallegues

És una realitat que la periodista té innombrables vincles amb la seva estimada Galícia, malgrat que la major part de la seva brillant trajectòria professional l'ha desenvolupat a Barcelona, lloc en el qual els seus pares es van establir quan ella tenia tan sols tres anys.

Periodista, dona i abans de res enamorada de les seves arrels i de la seva terra, sempre presumint d'ella i només hem de recordar les paraules, en gallec, que va dedicar el mes de juny passat quan, com en tantes ocasions, va fer el seu programa 'Julia en la Onda' des de Monforte de Lemos, situat gairebé a cinc quilòmetres de la parròquia de Penela, on va néixer fa ara 61 anys.

«Intento venir cada any com a mínim una vegada per a parlar des de Monforte a tota Espanya, per a explicar què és la Ribeira Sacra. Sembla que cada vegada hi ha més persones que saben de què parlem, com són els paisatges, d'aquesta viticultura heroica, de les vinyes, de la ruta del romànic. Tinc la sensació que cada vegada ho coneix més gent i no paro de recomanar-los que passin aquí uns dies. Em sento molt monfortina, cada vegada més. És curiós, passen els anys i cada vegada les arrels tiren més de mi», comentava la periodista, a qui els seus veïns li guarden un enorme afecte, tal com han demostrat públicament.

«Ella va ser la padrina i va estar en la inauguració el 27 d'abril de 2015. A partir de llavors sempre ha vingut a fer el programa, acompanyada pel seu equip, i el tracte ha estat sempre molt cordial i molt correcte. Sol avisar amb antelació perquè estigui tot preparat i és una companya més. Va ser nomenada Filla Predilecta l’any 2009, pregonera de les festes en 2018 i des que va rehabilitar la casa familiar és habitual veure-la fer vida per aquí. La gent la estima molt. Des que va anunciar que patia càncer, hem rebut moltes trucades de suport i d'afecte en l'emissora».

La il·lusió més gran de Julia Otero

Julia Otero va rehabilitar la casa del seu avi, que era picapedrer. Finalitzades les obres, que van començar fa set anys, la mateixa es va convertir en la seva residència cada vegada que viatja a la localitat de Lugo. La periodista, en aquests moments, té en propietat milers de metres quadrats de terreny rústic en aquesta zona. Part d'aquests li van arribar a través de l'herència, i l'altra part la va adquirir en una sèrie d'operacions immobiliàries que va executar fa uns anys, justament en el 2009, any en què va ser reconeguda al seu poble com a Filla Predilecta de la localitat.

Un esdeveniment realment emocional i que sempre quedarà gravat a foc en la memòria de Julia, que, amb llàgrimes i completament emocionada, recordava al seu pare i explicava l'agraïda que estava perquè «no se m'està recordant pel que faig, sinó pel que sóc»

«La meva major il·lusió, vull dir-ho públicament, és rehabilitar amb tota la manyaga la vella casa de pedra de Penela, on va néixer el meu pare, la meva tieta, on jo em vaig criar fins als tres anys i on vaig tornar cada any durant la meva infància, la meva adolescència i joventut. És l'homenatge que puc tributar a les meves arrels, a la memòria del meu pare i al futur de la meva filla Candela, que és una gallega que va néixer a Barcelona. Com diu l'acudit, els gallecs neixen on volen. Tinc la sort que el seu pare, el meu marit, és un nacionalista català, que menja com un gallec i que adora Galícia. S'ha confabulat amb el meu pare, allà on estigui, perquè A Penela torni a ser un referent per a la meva família».

Per fi, Julia Otero ha complert el que més volia, la promesa que li va fer al seu pare: rehabilitar l'habitatge de la casa on va néixer.


Comentaris

envia el comentari