Junts pel Vendrell no serà a l'equip de govern.

Junts pel Vendrell es queda a l'oposició i Eva Serramià renuncia a l'acta de regidora

El partit argumenta que no vol «blanquejar un govern del 155» amb el PSC i Cs

La composició definitiva del govern del Vendrell pel mandat 2019-2023 es va aclarint. Aquest dimecres 3 de juliol a la tarda Junts pel Vendrell ha comunicat en roda de premsa que ha decidit «passar a l'oposició» per aquests quatre anys, alhora que la seva cap de llista, Eva Serramià, ha anunciat que deixa la política i renuncia a l'acta de regidora. Ja no assistirà al ple del cartipàs que es farà demà dijous, on només hi serà Josep Mercadé.

Aquesta decisió deixa entreveure un possible acord entre el PSC i Ciutadans per formar un govern d'onze regidors, un extrem que encara no s'ha anunciat. De totes maneres, fonts socialistes asseguraven aquesta mateixa setmana que la intenció era arribar al ple del cartipàs amb un acord de majoria al govern. Des de Junts pel Vendrell han donat a entendre que han pres aquesta decisió perquè no han vist prou interès del PSC per arribar a un acord.

«No volem blanquejar un govern del 155»

«Hem estat esperant massa temps sense que es faci un pas necessari per fer un acord», ha apuntat Eva Serramià, afegint que en cap cas volien «blanquejar un govern del 155». El partit ha explicat que ha mantingut converses amb els socialistes amb l'objectiu «de continuar amb els projectes que havíem impulsat o havíem estat treballant, com la marca de ciutat, el FEDER de Coma-ruga o la Capital de la Cultura Catalana». De la mateixa manera, creien que així podrien apartar del govern «un partit d'extrema dreta com Ciutadans».

Però la resposta dels socialistes ha estat, per Junts, molt tèbia. Per això han decidit fer-se a un costat.  «No volem fer el joc al PSC ni blanquejar un govern del 155», ha reblat Serramià, donant a entendre que els socialistes preferien un govern de 13, amb Junts i Cs a dins. La fins ara regidora de Junts ha carregat també contra el regidor de l'AVP, que ha definit com «el regidor absent, que ni viu ni treballa al Vendrell». Respecte a la seva renúncia com a regidora, Serramià ha dit que és per qüestions «personals» i que tornarà a la seva feina, com a treballadora del consistori. El partit encara no ha comunicat qui serà la persona que la substituirà. 

Altres notícies relacionades: