Surt a la llum el resultat de les proves d'alcohol dels legionaris enganxats bevent a Catalunya

També ha transcendit el moment en el qual l'Exèrcit els va fer el control d'alcoholèmia

Grup de militars de l'Exèrcit espanyol, bebent alcohol en un bar de Vilafranca, el 28 de setembre del 2019
Els legionaris van ser sotmesos a un control d'alcoholèmia en arribar a la caserna de Ronda | CUP Vilafranca

Els legionaris de Vilafranca tornen a estar a l’ull de l’huracà. El passat mes de setembre, un grup de militars van ser enxampats portant subfusells en un supermercat i també mentre bevien cervesa en un bar de la capital de l’Alt Penedès, generant tanta controvèrsia que es va exigir a l’Exèrcitque investiguessin el cas i aquest va afirmar que els eximiria si no hi havia proves que havien begut alcohol. Ara, la conclusió a la qual el govern ha arribat ha tornat a aixecar molta polseguera.

Control d’alcoholèmia, 12 hores després

Aquest mes de gener, el diputat d’EH Bildu, Jon Iárritu, va presentar tot un seguit de qüestions a la mesa del Congrés dels Diputats per esclarir els fets sobre els legionaris i les cerveses que es veien clarament damunt la taula del bar de Vilafranca. Així, va incidir en les mesures que prendria el govern davant d’aquesta situació, si els havia sancionat i perquè duien les armes reglamentàries amb ells.

La resposta del govern ha estat clarificadora, tot i que no ha agradat gaire i s’ha tornat a generar polèmica: «Va realitzar-se un control d’alcoholèmia al personal del comboi, amb un resultat negatiu». Els militars van ser sotmesos a un control per comprovar si havien begut a les 1.30 hores de la matinada del dia 29, quan van arribar a Ronda, el seu destí. A Vilafranca havien parat a les 11.45 hores del matí del 28. Més de 12 hores de diferència.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari