ARA MATEIX

💉 La por al coronavirus paralitza Itàlia amb mesures excepcionals

ÚLTIMA HORA

❗ Activat el protocol per possible coronavirus al País Basc

Surt a la llum el resultat de les proves d'alcohol dels legionaris enganxats bevent a Catalunya

També ha transcendit el moment en el qual l'Exèrcit els va fer el control d'alcoholèmia
Els legionaris van ser sotmesos a un control d'alcoholèmia en arribar a la caserna de Ronda | CUP Vilafranca

 

Els legionaris de Vilafranca tornen a estar a l’ull de l’huracà. El passat mes de setembre, un grup de militars van ser enxampats portant subfusells en un supermercat i també mentre bevien cervesa en un bar de la capital de l’Alt Penedès, generant tanta controvèrsia que es va exigir a l’Exèrcit que investiguessin el cas i aquest va afirmar que els eximiria si no hi havia proves que havien begut alcohol. Ara, la conclusió a la qual el govern ha arribat ha tornat a aixecar molta polseguera.

 

Control d’alcoholèmia, 12 hores després

Aquest mes de gener, el diputat d’EH Bildu, Jon Iárritu, va presentar tot un seguit de qüestions a la mesa del Congrés dels Diputats per esclarir els fets sobre els legionaris i les cerveses que es veien clarament damunt la taula del bar de Vilafranca. Així, va incidir en les mesures que prendria el govern davant d’aquesta situació, si els havia sancionat i perquè duien les armes reglamentàries amb ells.

 

La resposta del govern ha estat clarificadora, tot i que no ha agradat gaire i s’ha tornat a generar polèmica: «Va realitzar-se un control d’alcoholèmia al personal del comboi, amb un resultat negatiu». Els militars van ser sotmesos a un control per comprovar si havien begut a les 1.30 hores de la matinada del dia 29, quan van arribar a Ronda, el seu destí. A Vilafranca havien parat a les 11.45 hores del matí del 28. Més de 12 hores de diferència.

 

 

 

 

 

També et pot interessar...