La filla dels Pujol Ferrusola, Marta Pujol Ferrusola, investigada per un presumpte cas de prevaricació i tràfic d'influències

Investiguen Marta Pujol Ferrusola per un presumpte delicte de tràfic d'influències

La filla de l'expresident de la Generalitat podria haver participat en la licitació d'unes obres de 96 pisos en terreny no edificable al Maresme

La fiscalia ha obert una investigació a Sant Vicenç de Montalt (Maresme) per trobar responsabilitats a l'intent de regularitzar una llicència d'obres suspesa de 96 habitatges a la zona del golf. La Guàrdia Civil va demanar informació a l’Ajuntament el passat mes de juliol i investiga membres de l’anterior govern municipal, quan l’alcalde era Miquel Àngel Martínez.

L’exalcalde i tres extinents d’alcalde ja han declarat davant la Guàrdia Civil. Una altra de les persones investigades és l’arquitecta municipal fins al 2015, Marta Pujol Ferrusola, filla de Jordi Pujol. Les persones investigades estarien acusades d’un presumpte delicte de prevaricació i tràfic d’influències. En la mateixa línia es valora l'existència d'un delicte sobre l'ordenació del territori i l'urbanisme.

Fonts de la Guàrdia Civil confirmen que s'està duent a terme una investigació i que han sol·licitat informació a l'Ajuntament en els darrers mesos. La fiscalia, de moment, ha decretat el secret d’actuacions, tot i que per la comissaria de la policia espanyola ja han declarat alguns dels investigats.

El govern municipal vigent coopera

Pla de l'edifici en construcció a la zona del golf de Sant Vicenç de Montalt
Pla de l'edifici en construcció a la zona del golf de Sant Vicenç de Montalt | Cedida

«Estem parlant d'una llicència que es va donar l'any 2007 en un POUM (Pla d'Ordenació Urbanística Municipal) que es podia donar, un veí va fer unes al·legacions, es va revisar el POUM i aquest sector va quedar anul·lat», ha detallat l'actual alcalde Javier Sandoval, que assegura que col·laboraran amb la investigació. Sandoval ha explicat que el passat mes de juliol la Guàrdia Civil va fer una petició d'informació a l'Ajuntament per abordar aquesta qüestió, però que no s'ha dut a terme cap registre en dependències municipals.

La sentència que donava la raó al veí, emesa pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, és ferma [no permet recursos] i obliga a l'enderroc dels quatre edificis  que estan a mig construir a la zona del golf de Sant Vicenç.

També et pot interessar...