Gonzalo 'Salo' Muñoz Hinojal en una actuació amb Extromduro

La música espanyola està de dol: Mor Gonzalo, un dels fundadors d'Extremoduro

El baix i guitarrista va entrar a formar part del grup en els seus primers anys

El món de la música i la cultura a Espanya torna a patir una pèrdua provocada pel càncer. Aquesta vegada ha estat Gonzalo Muñoz Hinojal, conegut com 'Salo', qui ens ha deixat.

El gran públic pot ser que no el reconegui pel seu nom de pila. Però Gonzalo va ser un dels membres fundadors d'Extremoduro, una de les bandes de rock espanyol més conegudes de les últimes dècades.

'Salo' s'uneix així a Mila Ximénez, morta a finals de juny per un càncer de pulmó. I també a Raffaella Carrà, morta fa tot just uns dies per la mateixa causa. El món de l'entreteniment, a Espanya, està de dol.

Segons sembla, el músic va començar a sentir unes molèsties i va visitar l'Hospital Virgen del Puerto de Plasencia, a Càceres. Un cop ingressat, i després de fer-li diverses proves, els metges li van diagnosticar que patia càncer. Lamentablement, la malaltia estava ja molt avançada i Gonzalo es va quedar ingressat. Quatre dies després, ha mort.

La notícia ha commocionat el món de la música, especialment a la seva ciutat natal, Plasencia. Allà és on va començar la seva carrera musical al costat d'uns amics, fundant el grup Els Dogos als 14 o 15 anys.

Poques hores després de conèixer-se la notícia, les xarxes socials han lamentat la seva pèrdua. Molts usuaris han recordat l'etapa de 'Salo' a Extremoduro, a aquesta que consideren una de les millors bandes de rock de la música espanyola.

Alguns, fins i tot, han demanat a les autoritats que li donin un carrer amb el seu nom a Plasencia. «Ha estat un dels millors músics de rock que ha donat Plasencia», asseguren.

Una llarga trajectòria musical

Gonzalo Muñoz Hinojal ha mort a l'edat de 67 anys a Plasencia després d'una llarga lluita contra el càncer. Darrere deixa una trajectòria musical molt àmplia i plena d'èxits.

Va començar en el món de la música a la dècada dels 60, però va ser amb la banda amb la qual va aconseguir la glòria. La seva primera aventura musical va ser de la mà dels grups Els comancheros i Els Dogos.

Va entrar a formar part d'Extremoduro en l'any 1988, en els seus primers anys, per la qual cosa se'l considera un dels fundadors simbòlics. La banda es va començar a fer coneguda gràcies a un estil de rock dur i agressiu poc vist fins llavors a Espanya.

Les lletres de les seves cançons incloïen temes com l'amor, el sexe o les drogues sense cap tipus de filtres. Això va portar a la banda a ser focus de moltes polèmiques, però l'èxit els va acompanyar en tot moment.

'Salo' va entrar a formar part d'Extremoduro al costat de Luis 'von Fanta' després de la sortida de Kaito i William. Robi, fundador del grup, buscava talent i cares noves per seguir augmentant la popularitat de la banda.

Gonzalo va participar en tres àlbums de la banda: 'Rock transgresivo' (1998), 'Somos unos animales' (1991) y 'Deltoya' (1992). Un any després, el 1993, va abandonar la formació poc abans de gravar el disc '¿Dónde están mis amigos?'.

Malgrat la seva sortida, Gonzalo va tornar a involucrar-se amb Extremoduro per a una gira anomenada 'Agila 1996' celebrada aquest mateix any. Després d'abandonar la banda va limitar la seva participació musical a assajos privats a casa o amb els amics.

Gonzalo Muñoz va ser protagonista d'un dels moments més icònics i coneguts d'Extremoduro. Va succeir durant una actuació al programa 'Plastic' de TVE.

La banda va tocar un dels seus temes més exitosos, 'Jesucristo García', i 'Salo' va destacar pel 'look' que portava. Anava vestit amb el tradicional barret tricorni de la Guàrdia Civil.? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.