La Noguera també adopta les mesures restrictives de l'Hospitalet

Meritxell Budó ha anunciat que és «l'última oportunitat» abans del confinament total

Balaguer, capital de la Noguera
La Noguera també adopta mesures restrictives per aturar el nombre de contagis de coronavirus | ACN

Després de la preocupació a la Noguera per l'increment de casos de coronavirus i l'inici de la campanya de la fruita, el Govern ha decidit estendre també a la comarca lleidatana les mesures que ja va implantar en tres barris de l'Hospitalet (Barcelona). La portaveu de la Generalitat, Meritxell Budó, ha anunciat que és «l'última oportunitat» abans d'un confinament total. Per tant, a partir d'aquest dissabte es recomana no sortir de casa, tancar els establiments d'oci i es prohibeixen les trobades de més de 10 persones a la comarca situada al costat del Segrià

Increment dels casos en els últims dies

Segons les dades del Departament de Salut, només durant la darrera setmana es van registrar 62 casos positius de coronavirus a Balaguer, la capital de la Noguera. Des de l'ajuntament de la localitat van advertir que enduririen les mesures de seguretat i les sancions per aquells qui no les respectessin. Ara, sembla que han decidit fer un pas més i adoptar mesures més restrictives per evitar el confinament total. 

El Govern de Catalunya dictarà una resolució aquest mateix dissabte on s'estableix la recomanació de no sortir de casa si no és per motius essencials, tancar cinemes, teatres i locals d'oci nocturn, limitar l'aforament de bars i restaurants al 50%, i quedaran novament prohibides les trobades de més de 10 persones

Situació delicada a Lleida

La ciutat de Lleida es troba en una situació molt delicada, ja que els casos de coronavirus augmenten sense parar. Segons les últimes dades de Salut, ja són 134 les persones que es troben ingressades per Covid-19 als hospitals de la Regió Sanitària de Lleida, 15 de les quals a les Unitats de Cures Intensives (UCI).

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha reconegut que la situació és «complicada i preocupant», encara que ha assegurat que «hi ha indicis que ens indiquen que les mesures que s'estan aplicant poden tenir un impacte molt important a l'hora de poder controlar els contagis». 


Comentaris

envia el comentari