Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de dues persones a la xina amb màscara per risc de contraure el coronavirus

Nou cas sospitós de coronavirus a Espanya: ja han aïllat la víctima

Un empresari està ingressat en aïllament a Màlaga

Un home està ingressat en aïllament a l’Hospital Regional de Màlaga per la possibilitat que estigui infectat pel nou coronavirus, segons informa la Conselleria de Salut de la Junta d’Andalusia.  Es tracta d’un empresari que va estar a la Xina per un viatge de negocis i en tornar, es va presentar a l’hospital amb febre. Això va alertar el personal sanitari i es va activar el  protocol d’aïllament  com a mesura de prevenció. Mentrestant, s’han enviat les seves anàlisis a un centre de referència per poder confirmar o descartar que estigui infectat del virus.

D’altra banda, la Comissió de Salut de la Xina eleva a 170 els morts pel nou coronavirus, mentre els casos confirmats superen els 7.700, els quals estan repartits en 31 províncies xineses.

Cas de coronavirus a Catalunya

El passat dimarts, l’Agència de Salut Pública de Catalunya  va confirmar que es descartava el primer possible cas de coronavirus a Catalunya. Es tractava d’un home de 33 anys procedent de Wuhan que van traslladar a l’Hospital Clínic perquè el dia anterior havia tingut símptomes.

Vacuna pel nou coronavirus

Malgrat això, els  Investigadors del Centre de Recerca en Sanitat Animal de l’Institut d’Investigació i Tecnologia Agroalimentàries estan fent avanços en la recerca d’una vacuna pel coronavirus.

Parteixen que el coronavirus és semblant a altres tipus de virus que ja existeixen i sabent aquesta informació, ja sospiten quina proteïna han de buscar. Després, hauran de comprovar-ne l’eficàcia per veure si serien bones per fer una vacuna.

També et pot interessar...