Imagen de una bombilla de bajo consumo iluminando una habitación

Tot el que cal saber per estalviar molts diners a la factura de la llum el 2020

El consum serà barat, intermedi o car en sis períodes diferents

Nova factura de la llum per aquest 2020. La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha estipulat unes noves tarifes de la llum dividides en sis períodes de facturació diferents que dependran de l’hora i del dia de la setmana i, amb tot, s’aplicaran a partir d’aquest 1 de gener.

Els nous períodes de la factura de la llum

Cal destacar que a partir d’aquest 2020, la factura de la llum es dividirà en els següents períodes i tindran un preu de consum diferent:

  • Entre les 00.00 hores  de la nit fins a les 8.00 hores del matí, la facturació de la llum serà  la més barata.
  • Entre les 8.00 hores fins a les 10.00 hores del matí, entre les  14.00 hores del migdia fins a les 18.00 hores de la tarda i entre les 22.00 hores fins a les 00.00 hores  de la nit, la facturació en aquests períodes intermedis serà un  20% més cara que la del període anterior.
  • Entre les 10.00 hores del matí fins a les 14.00 hores del migdia i entre les 18.00 hores de la tarda  fins a les 22.00 hores de la nit, es troben els períodes més cars per consumir l’electricitat, amb un increment del 50% respecte del més barat.

Consells per a estalviar en el consum de la llum

Cal destacar que, segons l’hora del dia en què fem servir els electrodomèstics, podrem estalviar més o menys. Amb una mica d’organització i uns nous hàbits, cada casa podrà estalviar-se fins a un 50% en el preu total  de la seva factura mensual de la llum.

Per exemple, és preferible posar la rentadora abans de les deu del matí  perquè a partir d’aquesta hora, fins a les dues del migdia, l’electricitat és un 50% més elevada. Per altra banda, les hores més recomanables per posar el rentavaixella  són després d’esmorzar o havent dinat.

També et pot interessar...