Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una dona amb ulleres i llavis vermells assenyala una moneda de 2 euros mentre un flascó ple de monedes es troba al fons.

La nova moneda de 2 euros que podria estar a la teva cartera i val un dineral

Tens aquesta moneda? Podria fer-te guanyar 3.500 euros

T'imagines tenir a la butxaca una moneda de 2 euros que podria valer milers? Això és precisament el que està passant amb una moneda commemorativa de 2 euros que ha captat l'atenció de col·leccionistes i entusiastes de la numismàtica.

La moneda commemorativa de 2 euros que es ven per milers

Per celebrar el 175è aniversari de la Constitució de Paulskirche, Alemanya ha emès una moneda commemorativa de 2 euros que ja es ven a plataformes de venda en línia per un preu de fins a 3.500 euros.

Imatge de fons de diverses monedes d?euros i una altra imatge d?una dona amb gest de sorpresa
Aquesta moneda de 2 euros ja és a la venda | Claudiodivizia, Getty Images

Aquesta moneda, que representa una fita històrica important, ha generat un gran interès a causa del seu disseny i el seu valor potencial en el mercat de col·leccionistes.

La moneda de 2 euros commemorativa presenta una vista en perspectiva de la Paulskirche de Frankfurt al seu anvers, amb la inscripció "Paulskirchenverfassung 1849" i l'any d'emissió "2024".

També es poden apreciar les inicials de l'artista, Bodo Broschat, a la part inferior. Aquesta atenció al detall i la qualitat artística fan que la moneda sigui una peça de col·lecció desitjable.

Moneda commemorativa de 2 euros d'Alemanya de l'any 2024, dedicada a la Constitució de l'Església de Sant Pau del 1849, amb un disseny que inclou figures simbòliques i la inscripció
Es tracta d'una moneda commemorativa que ha tret Alemanya | Numismatica Visual, Pixabay de image4you

Per què és tan valuosa?

El valor d'aquesta moneda es deu en part a la tirada limitada i a la importància commemorativa. Tot i que s'han encunyat 30 milions d'aquestes monedes, la demanda dels col·leccionistes i l'especulació al mercat han fet que el preu arribi a xifres impressionants en llocs com eBay, on algunes ja es venen per fins a 3.500 euros.

Aquesta moneda, com que és una emissió especial, té un valor numismàtic que va més enllà del seu valor facial.

L'auge de la numismàtica

La numismàtica, o el col·leccionisme de monedes, no és només una afició, sinó també una forma d'inversió. Les monedes commemoratives com aquesta poden augmentar significativament de valor amb el temps, especialment les que celebren esdeveniments històrics importants.

Muntatge amb moneda de 2 euros i cercle vermell amb conjunt de monedes
La nova moneda de 2 euros commemorativa del 175è aniversari de la Constitució de Paulskirche és una peça de gran valor | Getty Images

Per als col·leccionistes, posseir una moneda amb aquestes característiques no és només un plaer personal, sinó també una inversió que pot rendir fruits en el futur.

Com identificar i conservar aquesta moneda

Si trobes una d'aquestes monedes, és important verificar-ne l'autenticitat i l'estat. Mantenir la moneda en perfecte estat és crucial per preservar-ne el valor.

Guardar-la en un lloc segur i evitar manipular-la sovint ajudarà a mantenir la seva condició. A més, consultar experts en numismàtica o acudir a cases de subhastes pot proporcionar-te una valoració precisa i ajudar-te a entendre millor el mercat.