Polèmica per la cerca de Blanca: «Hi ha 13.000 desapareguts que voldrien els mateixos recursos»

El periodista Paco Lobatón, president de la Fundació Europea per les Persones Desaparegudes, ha parlat del desplegament a RAC 1

Blanca Fernández Ochoa
Un dispositiu amb més de 400 persones segueix la recerca de Blanca Fernández Ochoa | Twitter (@chapoisat)

La recent desaparició de l'exesquiadora olímpica, Blanca Fernández Ochoa, està portant molt de moviment arreu del país. Ha estat una de les notícies més comentades des que el passat dissabte la policia demanés ajuda per a trobar-la a través de les seves xarxes socials.

Al 'Versió RAC1', han pogut contactar amb el periodista Paco Lobatón, famós per presentar el programa 'Quién sabe dónde' de TVE entre els anys 1992 i 1998. Actualment, exerceix com a president de la Fundació Europea per les Persones Desaparegudes, i ha volgut explicar, en nom de la Fundació, quin és el seu punt de vista d'aquesta mediàtica desaparició.

«Blanca pot prendre una decisió voluntària, però impulsada per altres circumstàncies»

Lobatón ha explicat que a Espanya, ara mateix, hi ha més de 13.000 persones que estan registrades com a desaparegudes. «Creiem que el mateix tractament hauria d'estar disponible per totes les persones desaparegudes», fent referència a tot el desplegament que s'està realitzant per l'exesquiadora. «La notorietat de Blanca desencadena una resposta positiva, però també demana un tractament equitatiu per 13.000 desapareguts».

També ha volgut respondre a una de les teories que més envolta aquesta estranya desaparició de Blanca: la desaparició voluntària. Segons Lobatón, les desaparicions voluntàries són escasses, ja que sempre hi ha algun motiu que impulsa a aquesta persona a voler desaparèixer. «Blanca pot prendre una decisió voluntària, però impulsada per circumstàncies que han minvat la seva responsabilitat sobre els seus actes».

Pistes que no han aportat molta ajuda

A més, el passat dilluns es van conèixer més pistes sobre el seu parador. Després de trobar el seu cotxe, van saber que un dia després que es denunciés la seva desaparició, havia estat comprant en un supermercat aliments per anar a fer una ruta de senderisme. A més, uns gossos van apuntar el seu rastre cap a diversos senderons, tot i que finalment no hagin estat de gran ajuda. 

Ara mateix, hi ha activat un dispositiu de recerca que supera les 400 persones arreu de la serra de Madrid. Són ja tantes les persones que volen ajudar, que fins i tot l'Alcalde de Cercedilla, el poble on va aparèixer el seu cotxe, ha demanat que no hi vagi més gent, ja que si hi ha més afluència de persones, es complicarien les tasques de recerca.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari