Imatge de diverses fruites com a taronges i pomes a un supermercat

El poble de Catalunya que tindrà un supermercat per primera vegada a la seva història

La població mai abans havia tingut un supermercat

Sorprenent, però cert. Peralada està d'estrena. I és que per primera vegada a la seva història, el municipi de l'Alt Empordà tindrà un supermercat. Segons explica Diari de Girona, Peralada mai havia tingut un supermercat a l'ús i ara la població farà història amb la construcció d'aquest nou comerç. 

A dia d'avui s’està construint aquest nou comerç, que estarà situat en la cantonada del carrer Comte de Zabella amb carrer Garriguella. L'alcalde de la població, Pere Torrent, no ha revelat quina cadena comercial s'instal·larà a Peralada, però sí que ha dit que es tracta d'una «oportunitat» per als veïns. 

«Serà un espai accessible, prop de l’escola», assegura l'alcalde al mitjà citat mentre assegura: «El supermercat anirà bé per la gent que regularment ha d'anar a comprar a Figueres. Ara la compra grossa es farà a la població, i evitarem desplaçaments».

El primer de la seva història 

I és que Peralada no destaca especialment per ser un nucli comercial. Destaca, això sí, per altres coses. Situada a l'Alt Empordà, la població —de 1.868 habitants segons el cens de 2018— és un dels tresors de la geografia catalana. 

Protegida pel castell, la població ha sobreviscut sempre a grans eixos comercials i pilotassos immobiliaris. De fet, diu molt de la població que s'hagi esperat fins el 2022 per a tenir el primer supermercat. 

De moment, però, encara no se sap ni quina serà la cadena comercial que apadrinarà l'espai ni la data d'obertura.

▶️ El vídeo de la setmana