Reunió d'urgència per reduir la inseguretat al Port Olímpic i el Front Marítim de Barcelona

Propietaris dels locals nocturns de Barcelona no assisteixen a la reunió de l'Ajuntament

S’incrementarà la presència policial i s’instal·laran més càmeres de videovigilància a les zones d’oci nocturn

 

Barcelona incrementarà la presència policial i instal·larà més càmeres de videovigilància a la zona d'oci nocturn del Port Olímpic i el Front Marítim de Barcelona. Així ho ha reiterat Albert Batlle, tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat , en una roda de premsa realitzada després d’una reunió urgent convocada per l’Ajuntament a la qual només hi ha assistit un dels 25 propietaris dels locals nocturnsque havien estat convidats per parlar sobre la inseguretat de la zona i buscar solucions.

Només un propietari dels 25 convocats ha assistit a la reunió

Albert Batlle ha explicat que la policia catalana destinarà de dues a quatre furgonetes d'antiavalots a la zona, la Urbana hi dedicarà un dispositiu similar i l'empresa de seguretat privada intentarà així mateix augmentar els efectius per tal de vigilar també els entorns de la zona. Igualment, Generalitat i Ajuntament demanaran permís per instal·lar més càmeres de seguretat, fins i tot en l'itinerari des de la parada de Metro de Ciutadella-Vila Olímpica.

Batlle ho ha explicat després d'una reunió al consistori entre Guàrdia Urbana, Mossos, les empreses de seguretat, representants dels districtes de Ciutat Vella i Sant Martí, dels serveis socials, de la Regidoria de Comerç i alguns dels operadors de la zona. Però dels 25 locals d'oci nocturn del Port Olímpic només ha acudit a la reunió un, cosa que Batlle ha lamentat i «ha trobat a faltar» la resta.

El tinent d'alcalde ha dit que  hi ha hagut «complicitat» i «compromís» per fer un «abordatge integral» i buscar una solució al «desbordament» de l'espai públic en aquesta zona i tornar-la a convertir en un «espai de convivència les 24 hores del dia, per a oci, esport o gastronomia» i «remuntar la imatge, l'estima i el prestigi» per part de la ciutadania. Una de les causes d'aquesta problemàtica, segons Batlle, podria ser la pressió o el tancament d'altres zones d'oci nocturn de la capital catalana i el seu entorn.

Només un propietari dels 25 convocats ha assistit a la reunió d'urgència per reduir la inseguretat a la zona del Port Olímpic
Només un propietari dels 25 convocats ha assistit a la reunió d'urgència per reduir la inseguretat a la zona del Port Olímpic | Ajuntament de Barcelona

 

Altres mesures per millorar la seguretat de la zona

Com a mesures a mitjà termini, ha recordat que estan pendents de renovació algunes concessions i dues comissions tècniques, una per cada zona, estudiaran reformes importants. A curt termini, es reforçarà la presència policial  amb patrulles de seguretat ciutadana i d'antiavalots, tant de Mossos com d'Urbana, i també les inspeccions com a policia administrativa per les condicions d'obertura, horaris, nivells de soroll i aforaments.  L'Ajuntament ha clausurat aquesta setmana dos locals, però els jutjats han aixecat els precintes. Igualment, es volen incrementar els punts violeta d'atenció a víctimes de violència sexual i fer algunes millores urbanístiques per eliminar les zones fosques.

Pel que fa a les videocàmeres,  demanaran a la Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància de Catalunya, presidida pel president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús María Barrientos,  l'autorització per col·locar-ne més tant al recinte, com a l'entorn immediat i als accessos, sobretot en l'itinerari des del Metro.

Per la seva banda, la tinenta d'alcaldia d'Urbanisme, Janet Sanz, ha dit que l'Ajuntament manté la intenció de revocar entre abril i juny del 2020 les llicències dels locals d'oci nocturn que caduquen. El consistori vol que l'oci nocturn es reconverteixi en oci cultural, familiar i nàutic, a més d'activitat científica relacionada amb el mar.  «Volem recuperar la il·lusió dels veïns», ha dit, i espera que la Generalitat al setembre delegui les competències al consistori per gestionar l'espai.

També et pot interessar...