La renovació a la majoria de mercats de Barcelona ascendeix als 11 milions d'euros

Trenta dels quaranta-tres mercats de la ciutat comtal estan patint obres aquest estiu
El Mercat de Sant Antoni, que va ser inaugurat l'any passat, també ha de passar per algunes reparacions | Catalunya Diari

 

A Barcelona, trenta dels quaranta-tres mercats que hi ha en total estan patint obres aquest estiu. Es tracten de modificacions que poden anar des de les menys transcendents per als usuaris —com pot ser afegir reforç a un muntacàrregues— o altres casos en els quals es torna a construir el mercat de nou, com en les instal·lacions de Sant Andreu, les quals ara mateix estan esperant iniciar les obres el pròxim mes d'octubre.

 

Si se sumen totes les reformes, el cost total que el govern municipal ha pressupostat es troba en els 11,4 milions d'euros, tots invertits a través de l'Institut Municipal de Mercats. A més, segons ha pogut declarar Montserrat Ballarín, regidora de Comerç i Mercats, s'espera tenir «una partida en el pressupost cada any per a dur a terme un manteniment preventiu de les instal·lacions dels mercats».

 

La Boqueria, una de les actuacions estrella

El mercat que s'emporta una de les actuacions estrella any rere any, com és d'esperar, és el de la Boqueria. Aquest famós espai ha acollit enguany la construcció d'una aula de formació al cor de la seva zona comercial, pensada i destinada per als seus compradors; tindrà una capacitat per a unes cinquanta persones i serà envidrada, per tal que tothom pugui veure què passa a l'interior.

 

Una altra de les grans inversions serà el trasllat del magatzem del mercat del Besòs a la planta principal, per tal de millorar la logística. Aquesta modificació, la qual és fonamental per als comerciants, suposarà una despesa de 800.000 euros

 

El mercat de la Boqueria, situat al centre de Barcelona, sempre pateix les reparacions més espectaculars, degut al seu interès turístic | Ajuntament de Barcelona

 

Petites modificacions no tant costoses

Altres petites obres que es realitzaran són, per exemple, una millora en la xarxa de drenatges als mercats d'Hostafrancs, Concepció, Sarrià i Sants. Aquests ja han tingut problemes en altres ocasions per les fortes pluges d'estiu, ja que al no comptar amb una bona evacuació d'aigües, pateixen inundacions i acumulacions d'aigües.

 

Altres reparacions més visibles de cara al públic es faran al mercat de Marina, Felip II, la Guineueta, Canyelles i l'acabat d'inaugurar de Sant Antoni. En tots aquests hi haurà una substitució del sistema d'il·luminació, per tal que sigui més actual, sobretot als accessos. També hi haurà nous miralls i vinils per tal de decorar l'espai.

 

Aquest pla de renovació també inclou altres reparacions molt més simples, com, per exemple, solucionar problemes amb banys on no hi ha aigua calenta. A més, un servei que estan estudiant com poder millorar són les comandes a domicili.

 

També et pot interessar...