Salut aïlla un grup de segon de Batxillerat d'un centre de Girona per un positiu de Covid-19

En total, a Catalunya a hores d'ara hi ha més de 600 grups confinats

Taules i cadires en una classe buida d'una escola
Un grup de segon de Batxillerat de Girona ha estat confinat per un positiu de coronavirus | pixabay

El Departament de Salut ha confinat un grup de segon de batxillerat de l'escola Vedruna de Girona després que un dels alumnes de la classe hagi donat positiu en coronavirus. Seguint els protocols de prevenció de la Covid-19, els estudiants que formen part d'aquest grup estable hauran de passar-se catorze dies a casa i fer les classes de manera telemàtica.

Segons ha informat aquest dimecres el Departament d'Educació, a tot Catalunya ja s'han superat els 600 grups escolars confinats per casos positius de coronavirus. En total, als centres del país s'han detectat 1.123 casos positius, la majoria dels quals -970- entre l'alumnat. Pel que fa a la resta, 147 són professorat o personal administratiu. I els sis restants, personal extern.

602 grups escolars confinats a Catalunya

Aquest dimecres al matí el Departament d'Educació ha actualitzat les dades i ha pujat a 602 el nombre de grups escolars que hi ha confinats a Catalunya per un positiu de coronavirus. D'aquesta manera se'n sumen 141 més, 142 si compten el grup confinat aquesta tarda a Girona, que els declarats ahir dimarts.

Segons les xifres facilitades aquest matí, s'havien detectat fins llavors 1.123 casos positius en centres educatius, dels quals 970 eren entre l'alumnat, 147 entre docents i personal administratiu i sis entre el personal extern dels centres. Al matí hi havia un total de 10.594 persones confinades: 9.628 alumnes, 837 entre docents i personal administratiu, i 129 entre el personal extern.

Del total de 5.136 centre educatius que hi ha, dos es mantenen tancats, segons les dades del portal, quelcom que representa el 0,04% del total de centres. Els dos casos en qüestió són la llar d'infants Petit Montessori i l'escola bressol municipal de Gràcia, totes dues situades a Barcelona.

Es limiten a sis persones les reunions socials a Catalunya

PROCICAT ha aprovat avui limitar les reunions socials a un màxim de sis persones a Catalunya amb l'objectiu de reduir els contagis de Covid-19. Unes mesures que se sumen a les restrictives aprovades a la comarca de la Cerdanya on hi ha una oferta incidència del virus. A més, també s'han allargat set dies les restriccions a la ciutat de Reus tot i que amb algunes mesures de relaxament.


Comentaris

envia el comentari