Sanitat regularà l'ús obligatori de mascaretes en llocs públics

Ho ha explicat María Jesús Montero aquest diumenge durant la roda de premsa

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, després de comparèixer a la Moncloa el 9 de febrer de 2020.
Sanitat regularà l'ús obligatori de mascaretes en llocs públics | Europa Press

El Ministeri de Sanitat regularà els pròxims dies l'ús obligatori de les mascaretes en llocs públics: «Sanitat estava estudiant això i ho regularà en els pròxims dies», ha dit la ministra portaveu del Govern, María Jesús Montero. Ho ha explicat aquest diumenge durant la roda de premsa posterior a la reunió del president del Govern central, Pedro Sánchez, amb els presidents autonòmics. A més, ha confirmat que no hi haurà franges horàries de sortida en els municipis de menys de 10.000 habitants.

Per la seva part, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha confirmat que en els «pròxims dies» sortirà publicada una orde en el Boletín Oficial del Estado —BOE— per a regular l'ús obligatori de màscares. Aquesta nova ordre, que es publicarà per a «reforçar l'obligatorietat» de l'ús de màscares, s'està valorant amb les comunitats autònomes i amb els experts, segons ha indicat Illa. El ministre de Sanitat ha destacat que «hi ha hagut unanimitat» entre els presidents autonòmics en què «cal reforçar l'ús obligatori de màscares».

No obstant això, Illa ha subratllat que no anticiparà els «detalls concrets» d'aquesta nova ordre i que demà tindran una reunió interterritorial amb les comunitats autònomes. «Hi haurà un reforçament de l'obligatorietat, però fins que no estigui l'ordre tancada no avançaré res», ha sentenciat.

Torra demanava l'ús obligatori de mascaretes

El president de la Generalitat, Quim Torra, ja havia demanat en reiterades ocasions que l'ús de mascaretes en qualsevol espai públic fos obligatori, però fins al moment el govern central havia rebutjat pronunciar-se de manera clara al respecte. 

De fet, en aquest sentit Fernando Simón havia explicat aquesta setmana que hi ha col·lectius que no poden dur mascareta durant un llarg període de temps i que, per molt que són una eina útil a l'hora de prevenir la malaltia, «no és fàcil obligar a tothom». Amb tot, sembla que finalment l'Executiu espanyol s'ha atrevit a fer un pas més enllà i ha decidit prendre mesures en l'assumpte. 

També cal recordar que aquest dijous el Ministeri de Consum feia patent que la recomanació és que la població general porti mascaretes higièniques o quirúrgiques, i no FFP2. Aquestes últimes són les que ha estat repartint la Comunitat de Madrid des de dilluns.


Comentaris

envia el comentari