Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Mostra d'una de la vacunes contra la Covid-19

El major productor del món adverteix: «No hi haurà vacunes per a tothom fins al 2024»

Des de Serum Institute d'Índia asseguren que les companyies farmacèutiques no estan augmentant la seva capacitat de producció
Mostra d'una de la vacunes contra la Covid-19
Males notícies sobre la vacuna contra la Covid-19 | Europa Press

Fa sis mesos que es va declarar l’estat d’alarma a Espanya i la Covid-19 va declarar-se com a pandèmia mundial. Des de llavors, milers de científics i investigadors de tot el món estan fent esforços sobrehumans per trobar i provar una vacuna en el mínim de temps possible.

Les visions més optimistes apuntaven que les primeres vacunes podrien començar a distribuir-se a finals d’aquest any, augmentant progressivament les dosis i a mesura que avancés el 2021. Ara, però, els professionals asseguren que la cura no podrà arribar a totes les parts del món fins que passin uns quatre o cinc anys.

No hi haurà vacunes per a tothom fins al 2024

No hi haurà suficients vacunes contra la covid-19 per a tothom fins al 2024. Això és el que assegura el conseller delegat de Serum Institute d'Índia, Adar Poonawalla, en declaracions al 'Financial Times'. Segons Poonawalla, les companyies farmacèutiques no estan augmentant la seva capacitat de producció prou ràpid per a poder vacunar tota la població en el menor temps possible. «Hauran de passar quatre o cinc anys fins que tothom en aquest planeta tingui la vacuna», diu el conseller delegat de Serum Institute d'Índia, que estima que el món necessitarà unes 15.000 milions de dosis en cas que la vacuna sigui de dues dosis.

El Serum Institute d'Índia s'ha associat amb companyies farmacèutiques com AstraZeneca i Novavax per desenvolupar la vacuna contra la covid-19. En l'acord amb AstraZeneca es produirien vacunes per a 68 països, mentre que en el cas del pacte amb Novavax seria per a 92 països.

Altres opinions i pronòstics sobre l’arribada de la vacuna

Tot i aquest dur cop sobre el pronòstic de la vacuna del coronavirus, la Universitat d’Oxford  anunciava aquest dissabte que reprèn els assajos de la fase 3 de la seva vacuna contra la Covid-19 i que desenvolupa en col·laboració amb la farmacèutica 'AstraZeneca' després que es paralitzessin els assajos a causa del fet que un dels voluntaris havia desenvolupat una mielitis transversa. 

Per la seva banda, l’OMS també vaticinava males notícies sobre la cura del coronavirus, afirmant que no s’espera que es pugui vacunar de manera generalitzada a la població contra la covid-19 fins al 2022.

La setmana passada l'OMS havia afirmat que això passaria a meitats del 2021, però Soumya Swaminathan, la cap dels científics de l'Organització Mundial de la Salut, ha afirmat que el més probable és que a mitjans del 2021 arribin als països una «quantitat limitada de dosis». Un fet que confirma que el més segur és que es tardi uns dos anys a vacunar entre el 60% i el 80% de la població.