L’Ajuntament ofereix 52 solars per construir pisos protegits de lloguer a Barcelona

Busca aconseguir inversors privats per l’operador Habitatge Metròpolis Barcelona

En els pròxims anys, l’operador Habitatge Metròpolis Barcelona (HMB) construirà 4.500 habitatges protegits de lloguer. Tanmateix, el pròxim 31 de juliol acaba el termini per presentar ofertes per ser l’inversor privat del projecte i, per desencallar-lo, l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana han identificat 52 solars disponibles a la ciutat comtal i dotze més als voltants.

52 solars disponibles per construir pisos protegits

Amb aquesta acció, Colau vol que la licitació sigui més atractiva per als inversors, demostrant que hi ha terrenys disponibles per construir habitatges públics. Tot i que encara no han presentat cap oferta formal, segons ha avançat ‘TOT Barcelona’, sí que hi ha, però, diverses empreses que s’han mostrat interessades en el projecte i han demanat una  llista de «solars potencials que es posaran a disposició d’HMB en el futur  per poder fer números», han explicat fonts municipals.

Encara que l’Ajuntament hagi seleccionat aquests terrenys, la llista només és «a títol informatiu» i l’operador «no té cap obligació» de proporcionar aquests solars, tanmateix, sí que ha de comprometre’s a, en cas de treure’n algun del llistat, han d’aportar-ne altres amb «condicions similars».

Es preveu que una promotora privada compri el 50% de l’HMB, que ara pertany a l’Ajuntament de Barcelona i a l’Àrea Metropolitana, després que la licitació es retardés el passat mes de març perquè no van rebre cap oferta arran del decret d’habitatge de la Generalitat, posteriorment retirat, on aplicaven un nou sistema de preus del sistema d’Habitatge de Protecció Oficial (HPO), però no estava especificat al text. L’objectiu d’HMB és construir un total de 4.500 pisos, distribuïts en quatre fases que començaran aquest any, el 2021, 2023 i 2025, previsiblement.

També et pot interessar...