El setembre de 2019, Ona Carbonell va decidir retirar-se com a atleta de forma temporal després de guanyar 92 medalles en els últims mundials. No obstant això, durant aquest temps no s'ha allunyat gaire del món de la natació sincronitzada.
Així ho ha fet saber al 'Zona Franca' de TV3. La nadadora va ser la convidada al programa de Danae Boronat i allí va compartir la vida que porta, així com els projectes que té entre mans.
En una visita al programa 'Maestros de la costura' de RTVE, va mencionar que dissenyava banyadors per a la selecció espanyola de natació sincronitzada des de 2013. «És barrejar l'esport amb el disseny, que són dues coses que m'apassionen», explicava.
De fet, fa uns mesos que la nadadora ha acabat els seus estudis en l'Escola Superior de Disseny de Sabadell mentre entrenava 10 hores al dia.
Gràcies als seus esforços, avui dia Carbonell està complint un dels seus grans somnis i més ara, que un cop retirada pot dedicar-li més hores a la moda.
L'ambiciós projecte de l'atleta
Al 'Zona Franca', Ona Carbonell ha explicat que el projecte que té entre mans és el mateix que va presentar pel seu Treball de Fi de Grau: Una col·lecció de banyadors de plàstics reciclats del mar.
La nadadora ha explicat que l'objectiu del projecte és «convertir els residus que l'ésser humà tira al mar per convertir-los en petites joies». A més, ha destacat que la pintura dels banyadors són naturals i que tot el procés és molt sostenible.
Malgrat que està treballant des de fa temps i amb molta intensitat en la seva línia de banyadors sostenibles, Carbonell ha especificat que la col·lecció no s'estrenarà fins al març de 2024.
«Quan vols fer coses sostenibles, el preu s'encareix»
Ona Carbonell ha mencionat amb molta emoció que d'aquí poc sortirà una «col·laboració molt 'guai' amb unes persones que estimo molt». Quan Danae Boronat li ha preguntat si es tracta d'algun dissenyador, la nadadora ho ha desmentit: «Amb algú que no és del món de la moda».
Ara bé, també ha aclarit que es tracta d'un nou model de biquinis. La presentadora no ha tardat a preguntar-li si quan surtin a la venda, tindran preus assequibles: «Si vols fer alguna cosa que cuidi el medi ambient, valori a totes les persones del procés i sigui de proximitat, té un preu. Crec que hem de comprar menys banyadors, però de major qualitat», reflexionava la nadadora.