Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Presos

El Suprem torna a denegar la llibertat dels presos

Van recórrer la decisió del tribunal de no deixar-los en llibertat fins al moment de la sentència

Presos
El Suprem espanyol denega de nou la llibertat dels presos polítics| Catalunya Diari

 

El Tribunal Suprem ha denegat una altra vegada la petició de llibertat provisional dels presos.  Jordi Sánchez, Jordi Turull, Josep Rull, Jordi Cuixart, Dolors Bassa i Joaquim Forn, van recórrer la decisió del tribunal del judici del procés del 21 de juny, de no deixar-los en llibertat fins al moment de la sentència. En la interlocutòria, els membres del tribunal del judici rebutgen la petició de l'ONU, que exigia l'alliberament immediat de tots els presos i que se'ls indemnitzés per perjudicis causats.

Segons el tribunal, l'acabament del judici oral no ha eliminat el risc de fuga ni de reiteració delictiva. Afegeixen que la resolució, on ja van rebutjar la llibertat, ja quedava «prou motivada». En el cas de Josep Rull, que ha al·legat la salut del seu fill, que pròximament serà operat, el Suprem diu que se li seguiran concedint els permisos penitenciaris per poder estar amb ell.  El 20 d’agost a l’operació a l’hospital de la Vall d’Hebron, sota custòdia policíaca i durant un temps limitat.

El darrer 21 de juny el Suprem ja havia rebutjat deixar els presos en llibertat quan acabi el judici.  L'òrgan de justícia s'empara en «la necessitat de salvaguardar» la culminació del procés un cop finalitzi el judici, a banda de considerar que no existeixen «raons sobrevingudes» per a la posada en llibertat dels presos. Així doncs, mentre arriba la sentència,  els presos hauran d'esperar la resolució sense poder gaudir de la llibertat.

També et pot interessar...