ARA MATEIX

✈️ Tres diputats catalans, retinguts dins d'un avió pel govern del Marroc

Venuda la històrica seu de Telefónica a plaça Catalunya per 100 milions d'euros

El comprador és Daniel Maté, un empresari basc que pertany a la lista Forbes dels més rics de l'estat
Telefónica s’ha venut la seva històrica seu a Barcelona | EFE

 

Telefónica s’ha venut la seva històrica seu a Barcelona, a la cantonada de la plaça de Catalunya amb el Portal de l'Àngel, segons ha avançat TV3. L'operació es va fer «fa uns mesos» per uns 100 milions d’euros i el comprador és l'empresari basc Daniel Maté, una de les grans fortunes espanyoles (13è a la llista Forbes dels més rics de l'Estat).

 

Telefónica ja va anunciar el passat mes de març la seva intenció de desprendre's de l'emblemàtic edifici –amb un preu calculat de 110 milions d’euros - i l'operació s'ha fet en la més absoluta confidencialitat, en una subhasta restringida per part de l'operadora sense la intermediació de consultores immobiliàries. No obstant això, les mateixes fonts de Telefónica han assegurat que continuaran ocupant l'edifici, «però ara en règim de lloguer».

 

Canviar l'ús d'oficines a residencial

Als baixos i al primer pis, la multinacional de telecomunicacions hi té un centre i una botiga –el Movistar Centre- i en els altres pisos hi disposa d'oficines. Els mateixos baixos van acollir durant un temps la fundació Mobile World Capital. El mateix Daniel Maté ja va comprar l'any 2016 a Telefónica una cartera de quatre edificis (a Madrid, Santander i Barcelona, a més d'altres actius a Saragossa) per uns 50 milions d’euros. En tots els casos, el multimilionari basc en va canviar l'ús d'oficines a residencial per obtenir rendibilitat per lloguer.

 

L'immoble de Telefónica a Barcelona s'ubicava sobre un solar de 2.555 metres quadrats al passeig de Valldaura 66-74. La seva qualificació urbanística permetia reconvertir-ho en un edifici d'habitatges amb zones comuns i comerços a la planta baixa.

 

També et pot interessar...