Batuda contra els manters a Plaça Catalunya per part de la Guàrdia Urbana

Una quinzena de vehicles s'han dirigit a la cèntrica plaça de Barcelona per combatre la venda ambulant il·legal
Batuda contra els manters a Plaça Catalunya per part de la Guàrdia Urbana | Guillem RS

 

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha desplegat, aquest dimarts, una nova operació contra la venda ambulant il·legal a Barcelona. Una quinzena de vehicles, entre cotxes i motos, s'han presentat per intentar acabar amb el top manta a Plaça Catalunya, un dels punts més crítics en aquest tipus de venda.

 

 

En el vídeo es pot veure com diversos vehicles de la Guàrdia Urbana circulen pel Carrer Pelai fins a arribar a Plaça Catalunya, on s'aturen i estacionen. El vídeo acaba quan els furgons entren a la plaça per fer la batuda contra el top manta.

 

La zona del Port és un altre punt crític en el conflicte del top manta

Tanmateix, Plaça Catalunya no és l'únic lloc amb gran presència de manters, ja que a la zona del Port hi ha un «enquistament» de manters, segons la Plataforma d'Afectats pel Top Manta al Port de Barcelona. Demanen a l'Ajuntament, la Generalitat, la Guàrdia Urbana i la Policia Portuària que «facin complir les normes d'ocupació il·legal de l'espai públic».

 

El Port Vell, el passeig Joan de Borbó i la Barcelona són zones amb alta presència de manters, una situació que, segons la plataforma, genera «situacions d'inseguretat» i «grans perjudicis econòmics a restauradors i comerciants». Els afectats pel Top Manta lamenten «la passivitat, la permissivitat i la falta d'ambició de les administracions».

Imatge d'arxiu d'una de les batudes de manters | RTVE

 

Durant les últimes setmanes han tingut lloc diversos episodis tensos entre la Guàrdia Urbana i els manters a la capital catalana. Hi va haver un enfrontament al metro de Barcelona mentre els manters intentaven fugir i un altre a Passeig de Gràcia quan els agents, de paisà, els volien requisar el material. 

 

També et pot interessar...