Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un fort temporal mediterrani

Tornen les tempestes, la pluja i les pedregades a Catalunya: avisos avui a mig país

A la tarda, s'esperen tempestes a les comarques de Girona i també al Pirineu

La tardor està disposada a fer-se notar. Si l'estiu va arribar a Catalunya abans d'hora i agafat de la maneta de temperatures —a vegades— insuportables, ara sembla que la tardor també vol dir-hi la seva. Des de divendres passat, les temperatures han canviat de manera notable a tot el país i és una evidència que s'ha accentuat la sensació de fred. 

Amb mínimes de 4ºC al nord del país, aquest dimecres, 28 de setembre, predominarà la sensació de fred i bufarà el vent en moltes comarques. I atenció. I és que si bé és cert que al matí hi haurà una petita treva, també ho és que a la tarda el temps patirà una petita revolució en forma de tempestes intenses, pluges i pedregades.

A la tarda s'esperen tempestes localment intenses a les comarques de Girona. També s'hi esperen ventades i calamarsa. A més a més, al Pirineu i en punts de la Catalunya Central també s'hi espera una tarda plujosa. El temporal es perllongarà fins demà dijous, on també es tornaran a produir xàfecs i tempestes a les mateixes zones.

Imatge de les pluges a Catalunya el dimecres 28 de setembre.
Aquesta tarda s'esperen pluges intenses a l'Alt Empordà, Baix Empordà, Pla de l'Estany, Gironès, Selva, Garrotxa, Osona i el Ripollès. | Meteocat

On plourà aquest dimecres? 

A la demarcació de Girona. Segons el Meteocat, aquesta tarda hi haurà ruixats a les comarques de l'Alt Empordà, Baix Empordà, Pla de l'Estany, Gironès, Selva, Osona, el Ripollès i la Garrotxa. En aquesta última comarca també s'hi espera tempesta intensa. 

A més a més, al llarg de la tarda s'esperen ruixats a punts del Pirineu i Prepirineu, sobretot al sector oriental de la serralada. S'esperen precipitacions abundants a la Val d'Aran i també al Berguedà

Pluges localment abundants

Segons el Meteocat, les pluges a la demarcació de Girona aniran acompanyades de tempesta i localment de pedra. 

En conjunt, seran d'intensitat entre feble i moderada i localment és possible que siguin d'intensitat forta. S'acumularan quantitats de precipitació entre minses i poc abundants, localment abundant. 

Independentment, al llarg del dia s'espera precipitació feble al vessant nord del Pirineu, més continuades durant la primera meitat del dia i sobretot a cotes elevades on les acumulacions seran poc abundants. La cota de neu es mourà al voltant dels 2.400 metres.