Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Un terratrèmol de 2,5 sacseja la Vall d’Aran

El sisme ha tingut el seu epicentre al nord-est de Vielha e Mijaran | Ha estat percebut però no consten danys materials
La zona del Pirineu és propensa a patir terratrèmols  | Arxiu

 

Un terratrèmol de 2,5 graus a l’escala de Richter ha sacsejat lleument la Vall d’Aran  a les 17.53 hores d’aquesta tarda de dijous, segons informa l’Institut Geogràfic Nacional (IGN). Concretament, el sisme ha tingut al seu epicentre al nord-est de la capital de la comarca, Vielha e Mijaran, i s’ha localitzat molt a prop de la superfície.

Segons les primeres informacions, el moviment de terres ha estat percebut per la població a la zona, però en cap cas consten danys personals ni materials, ja que la magnitud del sisme ha estat baixa.

Amb el precedent del terratrèmol de 4,2 de l’abril

El precedent més clar és  el terratrèmol de 4,2 graus a l’escala de Richter que es va registrar a principis d’abril a l’Alt Urgelli que es va deixar sentir amb força en aquesta zona amb  tremolors que van arribar a la mateixa Àrea Metropolitana de Barcelona i al Camp de Tarragona, on molta gent va veure trontollar casa seva.

  

En aquella ocasió tampoc es van registrar danys, però el moviment de terres va sacsejar amb ganes aquesta zona del Pirineu i els edificis de grans ciutats, com ara Barcelona, van veure tremolar cadires, televisions o copes de les vitrines, amb un gran ensurt entre la població que va generar molt rebombori a les xarxes socials. Aquell sisme va tenir més d’un centenar de rèpliques, la majoria de les quals no van ser percebudes.

Val a dir que  la zona del Pirineu és molt propensa a patir terratrèmols per les característiques geològiques de la zona, la majoria dels quals són de baixa intensitat i no provoquen danys.

També et pot interessar...