Busquen dos turistes fugits per Espanya amb símptomes de coronavirus

La Policia Local de Ribeira intenta localitzar la parella, que hauria arribat a Barbanza en una caravana procedent de Portugal

Dos agents de la Guardia Civil d'esquenes
Els símptomes de la dona eren compatibles amb el coronavirus | Catalunya Diari

Tensió a Galícia durant aquest primer cap de setmana d'agost. Es busca des de la jornada de dissabte al matí a una parella, d'origen belga, que va marxar de l'hospital comarcal de Barbanza (A Coruña) per no ser sotmesos a les proves PCR per descartar o confirmar que pateixen coronavirus.

Fonts sanitàries i policials així ho han confirmat i, a més, han afegit que encara no s'ha localitzat a la parella. La Policia Local de Ribeira, així com altres forces de seguretat de la zona, intenten localitzar la parella, que hauria arribat a Barbanza en una caravana procedent de Portugal. Els dos que va acudir al centre de salut després que la dona comencés a notar malestar. 

La parella va marxar abans de realitzar la prova

Els símptomes de la dona podrien ser compatibles amb els de la Covid-19. Per aquesta raó se'ls anava a realitzar la pertinent prova: per determinar una acció sanitària o una altra. Malgrat això, abans que se'ls realitzés la prova, les dues persones van marxar i ara intenten localitzar-los.

Segons la Conselleria de Sanidade, res més adonar-se de la situació, es va posar en coneixement de les forces de seguretat com del Servizo de Epidemioloxía.

Nous rebrots a Galícia

Per la seva banda, Galícia continua amb els augments de positius per coronavirus. L'últim brot conegut va anunciar-se aquest diumenge i afecta quatre persones. Aquestes són viatgeres procedents de Catalunya i Aragó, dues de les comunitats més afectades per la pandèmia actualment.

Fonts sanitàries han informat aquest diumenge que aquests quatre casos positius detectats es troben aïllats i tenen relació familiar entre ells. La detecció d'aquest brot ha provocat que s'activi el protocol de seguiment dels contactes d'aquestes persones per tractar d'evitar més contagis.

Sistemes i mesures de control a la comunitat gallega

De fet, Galícia ja va demanar fa uns dies a tots els catalans que visitessin la comunitat que avisessin de la seva presència a terres gallegues, ja que així es podria fer una investigació més controlada en cas de nous positius de coronavirus

En concret, la Xunta de Galícia demana que les persones procedents de Catalunya hauran de notificar la seva arribada. D'aquesta manera, podran fer el seguiment del lloc i temps d'estada a la comunitat. Però no només succeeix amb els catalans, sinó que es demana que totes les persones de totes les zones d'Espanya adverteixin dels seus moviments per poder controlar millor la situació en cas de rebrot.


Comentaris

envia el comentari