YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La vacuna de Moderna genera una immunitat de quatre mesos, segons l'últim assaig

La farmacèutica ho ha anunciat a través d'un comunicat

Pla obert de diverses mostres PCR a punt per entrar a la nova màquina que permet processar més ràpidament al laboratori de l'ICS Girona, el 2 d'octubre de 2020
La vacuna podria arribar a generar fins a quatre mesos d'immunitat contra el virus  | ACN

Una nova investigació sobre la vacuna de Moderna ha fet créixer les expectatives sobre la fórmula contra la Covid-19 de la farmacèutica americana. Segons un estudi publicat pel 'The New England Journal of Medicina' la vacuna podria generar fins a quatre mesos d'immunitat contra el virus. Alicia Widge, investigadora en cap de Moderna, indica que aquesta data suggereix que la vacuna tingui una «immunitat duradora» davant el patogen.

La companyia, en un comunicat, ha indicat que «són notícies molt positives (...) Tots els participants tenien nivells alts d'anticossos contra la SARS-CoV-2 tres mesos després de la segona dosi». La farmacèutica ha anunciat que espera comptar entre «100 i 125 milions de dosis a nivell mundial» de la seva fórmula per al primer trimestre del 2021. 

D'aquestes dosis entre 85-100 milions seran per als Estats Units i 15-25 per la resta del món. Actualment, la fórmula es troba en la tercera i darrera fase d'assaig i, en poc temps, es començarà a provar en 3.000 joves d'entre 12 i 17 anys. Cal recordar que el passat 30 de novembre la companyia farmacèutica va anunciar que la seva vacuna té una eficàcia d'un 94% i va demanar l'aprovació d'emergència.

 

Illa respon als contraris de la vacuna: «Menys bromes»

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va enviar un missatge contundent a totes aquelles persones que desconfien i que es mostren en contra de la vacuna indicant que «pocs acudits i menys bromes, perquè les vacunes són segures». Illa ho va dir després de conèixer el nou baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) que confirmava la tendència a l'alça dels espanyols cap a la vacuna.

Segons la darrera enquesta, un 55% dels enquestats prefereix conèixer els efectes de la vacuna abans de rebre la dosi i baixa el percentatge dels que se la posarien primer, un 32,5%. Illa va assegurar que al voltant del mes de maig i juny hi haurà 20 milions de persones vacunades a Espanya. A més, va recordar que el pla de vacunació consta de tres etapes i que la primera d'elles, entre gener i febrer, servirà per cobrir a la població de risc i els sanitaris.

També va incidir en què les dosis arribaran progressivament, no de cop, i que un dels condicionants és l'autorització dels medicaments per part de l'agència reguladora. Per aquest motiu, va reiterar que les vacunes que s'administraran a Espanya i a Europa hauran superat els protocols de les companyes i la verificació de l'agència reguladora, que garanteixen l'eficàcia i la seguretat: «En aquesta història, pocs acudits».


Comentaris

envia el comentari