IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

URGENT

🚑 Espanya supera el milió de contagis de Covid-19 amb la pandèmia encara descontrolada

Anuncien una nova vaga de transport a Barcelona

Les mobilitzacions podrien coincidir amb les ja programades pel sector de taxistes

El Mobile World Congress que arribarà a Barcelona del pròxim 24 al 27 de febrer està portant problemes amb el transport públic de la ciutat. Després que el sector del taxi reclamés una vaga durant els dies de l’esdeveniment, ara sembla que podria coincidir amb una vaga d’autobusos de TMB.

En aquest cas, són els sindicats UGT, SIT i CC.OO de Catalunya els que preveuen realitzar una vaga de 24 hores durant el congrés. Així, volen lluitar contra «la passivitat de la direcció» de Transports de Barcelona, que depèn de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

Alt absentisme laboral i sobrecàrrega de la plantilla

Segons informen fonts sindicals, tots tres sindicats convocarien, a més, diverses aturades parcials durant la resta de setmanes de febrer. Amb aquesta mobilització pretenen que el comitè de l’empresa accepti les seves peticions perquè, asseguren, ara per ara «no donen una resposta concreta».

Els treballadors també es queixen de les condicions de la plantilla: un 15% tenen contractes parcials, sobretot de caps de setmana, i existeix un 20% d’absentisme laboral que sobrecàrrega la resta de la plantilla. Per finalitzar, també reclamen la «mala previsió» de la direcció amb l’aplicació de la Zona de Baixes Emissions, ja que no han incrementat el nombre de serveis d’autobusos tot i la previsió de l’augment de nombre de passatgers.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari